PSRM

08 octombrie 2018

CMC a votat pentru acordarea resurselor financiare pentru procurarea apartamentelor pentru sinistrați

Luni, 8 octombrie, înainte de începutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, consilierul fracțiunii PSRM Alexandr Odințov a venit cu inițiativa de a încheia ședința și de a iniția alta, cu un singur subiect pe ordinea de zi – cu privire la explozia care a avut loc în sectorul Rîșcani, în seara de 6 octombrie și despre măsurile necesare, inclusiv alocarea ajutorului financiar pentru sinistrați. Cu o asemenea propunere a venit și primarul interimar Ruslan Codreanu în cadrul briefingului de dimineață.

Majoritatea consilierilor CMC nu au fost de acord cu propunerea venită din partea fracțiunii PSRM și a primarului interimar și, au mai adăugat la subiectul alocării banilor pentru înlăturarea consecințelor și alte subiecte de pe ordinea de zi anterioară.

În final, Consiliul Municipal Chișinău a votat pentru acordarea a 10 milioane de lei pentru procurarea locuințelor de manevră, unde vor fi cazați temporar persoanele care au suferit în urma exploziei de pe bulevardul Moscovei. După încheierea lucrărilor de reparație a apartamentelor, sinistrații se vor întroarce în propriile locuințe. Locuințele procurate din banii bugetari vor rămîne în proprietatea municipală.

De asemenea, intituția primăriei a propus majorarea fondului de rezervă cu 13 milioane de lei și acordarea banilor pentru lichidarea consecințelor exploziei. Astăzi, în fondul de rezervă a municipiului sunt 1.8 milioane lei. Din cele 13 milioane lei propuse, 10 milioane sunt prevăzute pentru lichidarea consecințelor, iar 3 milioane pentru necesitățile și compensațiile locatarilor.

Consiliul municipal a votat pentru ambele proiecte.

Consilierul fracțiunii PSRM Dinari Cojocaru a propus inspectarea tuturor clădirilor, deoarece o asemenea tragedie poate avea loc în fiecarea clădire.

”Luînd în considerare că multe blocuri nu sunt gazeificate, iar electricitatea este scumpă și nu toată lumea are posibilitatea de a utiliza doar electricitate, propun să alocăm ajutor financiar. Direcția să facă niște calcule și să stabilească cîte familii social- vulnerabile, cîți pensionari locuiesc în municipiu și de cîți bani este nevoie  pentru acordarea ajutorului pentru aceștia. Astfel,  parțial vom acoperi cheltuielile pentru această categorie de cetățeni”, a spus Cojocaru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă