PSRM

18 martie 2018

Candidatul Ion Ceban a fost recomandat pentru funcția de primar general al Chișinăului

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor în componenţă lărgită a adoptat astăzi, 18 Martie, decizia prin care au recomandat Comitetului Executiv candidatura lui Ion Ceban în calitate de candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința Consiliului în calitate de lider neformal al fromațiunii. El a remarcat:” Echipa Partidului Socialiştilor este foarte numeroasă, avînd în cadrul său mai mulţi profesionişti şi persoane destoinice. Dar anume Ion Ceban, acum trei ani, a părăsit Parlamentul pentru a fi liderul celei mai mari fracţiuni din Consiliul Municipal şi a lupta zilnic pentru interesele chişinăuienilor. El a demonstrat că, în cadrul Consiliului Municipal, chiar și fiind în opoziţie, pot fi promovate şi realizate mai multe decizii în vederea îmbunătățirii vieţii orăşenilor.”

Președintele a a menționat că: ”în fruntea Chişinăului trebuie să se afle o persoană care, prin energia şi insistenţa sa, va implementa cele mai performante soluţii de management, va eradica ferm corupţia din fiecare birou al Primăriei, preturilor şi întreprinderilor municipale, va dezvolta o cooperare reală cu cele mai avansate capitale mondiale, preluînd de la ele cele mai bune practici. Și, elementul cheie, niciodată nu va uita de nevoile cetăţenilor de rînd, indiferent de nivelul de venit sau statutul social al acestora – de la nou-născut pînă la pensionar.

Ştiu că Ion Ceban este anume o astfel de persoană. Un om care a demonstrat de nenumărate ori aptitudinile sale de muncă, profesionalismul, capacitatea de a atinge scopul propus, ducînd la bun sfîrșit toate proiectele inițiate, chiar şi cele mai dificile. Sînt convins că sub administrarea sa, capitala va cunoaşte un suflu nou.

Îi doresc succes, victorie în alegeri şi să continue lucrul spre binele chişinăuienilor, fără geopolitică sau componente ideologice, anume aşa cum a făcut-o în ultimii trei ani” a spus Igor Dodon.

” Suntem siguri că Ion Ceban va reuși să restabilească ordinea în capitală și să lanseze dezvoltarea competentă a municipiului.” a remarcat președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

„Aceasta este o mare responsabilitate. Situația din municipiul Chișinău este foarte slabă de mulți ani și trebuie schimbată „, a spus Ion Ceban, subliniind că echipa PSRM lucrează din greu în această direcție. Direct sau indirect, dar faptul că Dorin Chirtoacă a demisionat este și rezultatul muncii Partidului Socialiștilor,” a adăugat Ion Ceban.

***********

Ion Ceban s-a născut la datat de 30 iulie 1980 în Chișinău. A absolvit Facultatea de matimatică și Informatică a Universității de Stat din Moldova și Academia de Administrație Publică de pe lîngă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”.

Ion Ceban a ocupat funcția de Viceministru al Educației, Tineretului și Sportului, între 2010-2015 a deținut funcția de Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În 2012 a devenit secretar pentru ideologie  al partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Din 2015 Ion Ceban este Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău. Din 2017 este purtător de cuvînt al Președintelui Republicii Moldova.

Ion Ceban este căsătorit, are doi copii. Posedă limba moldovenească, rusă, engleză și franceză.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă