PSRM

02 aprilie 2018

Ion Ceban s-a întîlnit cu primarul orașului Baku

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău, candidatul la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, s-a întîlnit astăzi, 2 Aprilie, cu primarul capitalei Azerbaidjanului, Baku, Hacibala Abutalibov.

Ion Ceban, a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare, despre impresiile impărtășite primarului orașului Baku, în legătură cu capitala  Azerbaidjanului: „Prima dată am fost aici în anul 2005. De atunci, oraşul s-a transformat într-o poveste. În prezent, acesta este unul dintre oraşele post-sovietice cu cea mai dinamică dezvoltare.

Minunatul aeroport „Heydar Aliyev”, Stadionul Olimpic, Palatul sportului, parcul cu o lungime de 16 kilometri de-a lungul cheiului, Palatul de cristal din Baku, construit special cu ocazia concursului “Eurovision”, Centrul “Heydar Aliyev”, arhitectura originală a blocurilor, “Turnurile-Flacără”, Bulevardul-faleză cu o lungime de 25 de kilometri şi multe altele îi lasă profund impresionaţi pe toţi cei care au avut ocazia să viziteze acest oraş”.

De asemenea, Ion Ceban, a menționat că, ”este regretabil faptul că, în aceiași perioadă, Chişinăul a degradat şi continuă să degradeze. Autorităţile orăşeneşti continuă să urîțească oraşul prin deciziile lor incompetente şi repartizarea terenurilor pentru construcții haotice”.

Șeful fracțiunii PSRM, consideră că, în procesul de reformare a capitalei trebuie să ne concentrăm pe  Baku de astăzi: „Orașul Baku este un exemplu de urmat în ceea ce privește reformarea capitalei noastre. Şi nu mai trebuie de făcut trimiteri la faptul că Azerbaidjanul are resurse proprii. În acest sens este vorba, în primul rînd, de voinţă, de dorinţă, de competenţă şi de necesitatea elaborării unui plan complex de transformări. Am examinat mai multe proiecte. Mi-au plăcut mult proiectele ce ţin de înverzire. Practic, peste tot unde erau planificate careva construcții, s-a renunţat la aceste intenţii, decizia fiind luată în favoarea creării de parcuri şi locuri publice”.

Primarul de Baku, Hacibala Abutalibov a propus Chişinăului un sprijin amplu în domeniul economic, urbanistic, cultural şi educaţional. ”Vom dezvolta cooperarea între cele două capitale. Sînt convins că ne este în puteri să schimbăm Chişinăul spre bine, la fel cum s-a întîmplat cu oraşul Baku şi multe alte oraşe frumoase. Şi noi vom reuşi.

Am adresat o invitație primarului de Baku să viziteze în cel mai apropiat timp orașul Chișinău”, a scris Ion Ceban în concluzie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă