PSRM

16 mai 2018

Ion Ceban: Oamenii de creație vor dispune de un suport considerabil

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă, susținută în ziua de 16 mai, despre soluțiile propuse de către echipa sa pentru a îmbunătăți situația oamenilor de cultură.

”O societate se poate dezvolta normal numai dacă pune preţ şi pe valorile morale, intelectuale, nu doar pe cele materiale. Iar promotorii acestor valori sunt în primul rînd oamenii de creaţie, intelectualitatea. De aceea, de rînd cu soluţionarea problemelor de ordin material cu care se confruntă capitala, o atenţie deosebită eu şi echipa mea vom acorda valorilor morale şi susţinerii intelectualităţii, a oamenilor de creaţie”, a spus Ion Ceban.

Candidatul a menționat că își propune drept scop să întrețină un dialog permanent cu uniunile de creaţie, pentru a putea reacţiona prompt, în măsura competenţelor şi posibilităţilor la orice problemă cu care se vor confrunta oamenii de cultură şi artă.

Ion Ceban intenționează să numească un consilier al Primarului general responsabil de relaţia cu oamenii de creaţie, care va avea mandat deplin şi împuterniciri largi pentru a acţiona din numele Primarului.

Ion Ceban își propune instituirea unui fond pentru susţinerea oamenilor de creaţie. Din acest fond vor fi editate cărţi, organizate expoziţii de sculptură şi pictură, concerte, seri de creaţie, achitate deplasările importante ale oamenilor de creaţie la diverse simpozioane, conferinţe etc

”O altă măsură pe care o avem în vedere este identificarea unor spaţii proprietate municipală ce vor fi puse la dispoziţia oamenilor de creaţie pentru deschiderea atelierelor artistice. O direcţie de activitate importantă pentru noi va fi şi acordarea de ajutor în popularizarea operelor oamenilor de creaţie. Vom veni cu iniţiativa desfăşurării în şcoli, licee, dar şi în alte instituţii a întîlnirilor cu scriitorii, a organizării de expoziţii de pictură, sculptură, a serilor de creaţie, recitalurilor etc.”, a anunțat candidatul.

Ion Ceban a menționat că vor fi propuse și alte inițiative. Astăzi, pot să vă spun cu certitudine că oamenii de creaţie nu vor rămînea în afara preocupărilor mele ca primar – mai mult chiar, vor beneficia de o atenţie sporită şi de tot suportul pe care-l voi putea acorda”, a susținut candidatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă