PSRM

17 mai 2018

Ion Ceban a vorbit despre sursele de finanțare a implementării promisiunilor electorale

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută în ziua de 17 mai, despre sursele de finanțare a implementării promisiunilor sale electorale.

Ion Ceban a menționat că a organizat 28 de conferinţe de presă în majoritatea cărora a venit cu oferte electorale concrete pentru fiecare categorie și domeniu de activitate.

”Venind cu o expunere atît de detaliată a ofertei electorale, risc să fiu acuzat de lipsă de modestie. Dar consider important să menţionez că am mers pe această tactică conştient, pentru ca cetăţenii să cunoască cum văd eu şi echipa mea soluţionarea fiecărei probleme concrete. Un alt lucru important este de unde eu, împreună cu echipă mea vom găsi resursele necesare pentru promisiunile electorale”, a remarcat candidatul.

În primul rînd, Ion Ceban a reamintit despre faptul că socialiştii nu o dată au atenţionat opinia publică că, în ultimii 10 ani, în rezultatul fraudelor și furturilor în domeniul proprietăţii municipale, bugetul Chişinăului a fost păgubit cu peste 6 miliarde lei. ”Aceşti bani trebuie întorşi înapoi. Imediat după preluarea mandatului de Primar, voi dispune crearea unei comisii speciale care va investiga situaţia în acest domeniu”, a spus candidatul.

În al doilea rînd, echipa lui Ion Ceban va  pune în aplicare o nouă procedură de vînzare și arendare a proprietății municipale, asupra căreia socialiştii, insistă deja de trei ani – cea a licitaţiilor deschise. Estimările arată că numai pe această cale, bugetul primăriei s-ar putea suplini, în următorii cinci ani, cu  minimum 2-3 miliarde de lei.

În al treilea rînd, după cum a menţionat candidatul, imediat după preluarea mandatului de Primar, va dispune efectuarea unui audit total al tuturor direcțiilor și întreprinderilor subordonate Primăriei. După aceasta, va fi elaborată o nouă structură a Primăriei, care nu doar va asigura o eficienţă mai mare a municipalităţii, ci şi va economisi importante mijloace bugetare.

Importante mijloace financiare Ceban intenţionează să obţină de pe urma luptei cu corupţia, iar unul din instrumentele de bază în acest sens va fi asigurarea unei transparenţe totale în activitatea Primăriei. De asemenea, cele mai importante probleme sociale vor fi soluţionate în coordonare strînsă cu Societatea civilă.

Un element important în lupta cu corupţia va fi crearea unui singur centru pentru furnizarea de servicii municipale, care va funcționa pe principiul „ghișeul unic”, de asemenea, implementarea a achizițiilor publice electronice.

”Considerăm că o luptă reală şi eficientă cu corupţia din Primărie, ne poate aduce anual cîteva sute de milioane de lei. Aceasta e doar o evaluare estimativă, nefiind exclus faptul că vom obţine mult mai mulţi bani pe această cale. Şi toţi aceşti bani vor fi folosiţi pentru oraş, pentru oameni”, a menționat Ion Ceban.

De asemenea, el a remarcat că,  vor avea grijă ca banii bugetaţi să fie cheltuiţi raţional şi cu maximă eficienţă, se vor utiliza mecanisme precum parteneriatele public-private şi relaţia cu partenerii de dezvoltare.

La final, Ion Ceban a anunțat că echipa sa știe cum să mobilizele potențialul municipiului pentru a realiza toate scopurile propuse în interesul capitalei și a locuitorilor acesteia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă