PSRM

30 mai 2018

Ion Ceban și-a prezentat planurile pentru restabilirea zonelor verzi din capitală

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a desfășurat o nouă rundă de dezbateri, care deja au devenit o tradiție și au atras mulți jurnaliști, activiști civici, experți în diferite domenii și locuitori ai capitalei.

La întrevederea de astăzi, Ceban a vorbit despre dezvoltarea zonelor de agrement, a parcurilor, scuarurilor, a terenurilor sportive și pentru copii. El a declarat că, consiliul municipal a elaborat și aprobat un proiect pentru delimitarea zonelor verzi însă, din cauza intereselor meschine ale conducerii executive a capitalei, acesta se întîrzie.

Ceban a confirmat că în bugetul Chișinăului deja sunt alocate 102 milioane de lei, care vor fi pentru lucrările de întreținere curente a zonelor verzi, plantare și aducerea în ordine a orașului, pentru finisarea lucrărilor din parcul Valea Morilor, care trebuie ajustat pentru persoanele cu dizabilități, mame cu cărucioare, cît și amplasarea zonelor de distracții. De asemenea, programul cuprinde și reabilitarea unor alei, a parcurilor La Izvor, Rîșcanu, Valea Trandafirilor.

De asemenea, candidatul la funcția de primar general a spus că în anul 2018 vor fi alocate resurse pentru reparația a trei havuzuri: din Valea trandafirilor, parcul La Izvor și, încă unul care încă nu a fost determinat.

Cei prezenți i-au comunicat candidatului la funcția de primar general despre problema gunoiului din parcuri după odihnă și au venit cu rugămintea de a fi prevăzută opțiunea de a crea zone de odihnă sau să fie efectuat un control, iar cei ce se vor găsi vinovați să fie amendați pentru poluarea mediului.

Ion Ceban a susținut ideea că, curățenia din parcuri depinde de locuitorii capitalei. După părerea sa, pentru aceasta este nevoie, atît de amendat locuitorii care nu respectă curățenia, cît și crearea unor zone de odihnă dotate pe măsură.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă