PSRM

23 mai 2018

Ion Ceban a participat la dezbaterile publice din Chișinău

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban a participat la dezbaterile publice din 23 mai, din centrul Chișinăului și a răspuns la întrebările jurnaliștilor, a reprezentanților societății civile și a locuitorilor capitalei.

Candidatul PPDA, Andrei Năstase nu s-a prezentat la dezbateri, exact ca și în ziua de 22 mai. La aceeași oră, la Arcul de Triumf, unde s-au desfășurat dezbaterile publice organizate de Ion Ceban, s-au adunat mai bine de 100 de oameni: experți, activiști civici, jurnaliști și locuitori ai Chișinăului. Moderatorul dezbaterilor a fost jurnalistul Gheorghe Gonța.

Ion Ceban și-a exprimat indignarea legată de lipsa de curaj al contracandidatului său de a se prezenta la dezbateri și a exprimat speranța că totuși Andrei Năstase va veni. De asemenea, socialistul a înaintat propunerea ca oricare cetățean sau activist civic care își dorește să ocupe locul oponentului său la tribună, să o facă.

În timpul dezbaterilor au fost discutate diverse teme, în special tema numirii viceprimarilor. Ion Ceban a remarcat că, candidatul la această funcție poate fi și numitul Silviei Radu, Ruslan Codreanu așa cum el este un specialist bine pregătit.

”Noi avem viziuni politice diferite, dar am zis că, în primăria Chișinău nu este loc de  politică. Singura problemă cu Codreanu, este că el a fost numit în funcția de viceprimar ilegal. Dacă e să respectăm buchia legii, atunci el trebuie să fie demis”, a spus candidatul.

Viceprimarul actual, Nistor Grozavu, trebuie să fie demis din funcție și tras la răspundere, așa cum el a emis decizii ilegale, consideră Ion Ceban.

Candidatul socialist a fost întrebat despre soarta construcțiilor ilegale din Chișinău. El a declarat că în prima săptămînă după accederea în funcție va emite o dispoziție prin care va interzice eliberarea autorizațiilor de construcție, iar ceea ce ține de construcțiile problematice deja existente vor fi luate măsurile necesare. Ion Ceban a asigurat că nu vor mai exista contrucții ilegale în curți și zonele verzi.

Cea mai mare problemă în primărie este eliberarea documentelor permisive. A doua problemă cu care se confruntă primăria municipală este gestionarea incorectă a resurselor financiare. Cea de-a treia – traficul de influență”, consideră candidatul PSRM.

Ion Ceban a anunțat că, după victoria la alegerile locale va desfășura un audit al direcțiilor și a agențiilor aflate în subordinea primăriei, care vor fi obligate să publice pe site toate rapoartele financiare, astfel, orice persoană interesată va avea acces la cheltuielile și banii cheltuiți de aceste instituții.

Candidatul Partidului Socialiștilor a menționat că nu este susținut de către partidele politice corupte și se bucură de acest lucru. El a declarat că este gata să facă coaliție cu locuitorii Chișinăului și cu nimeni mai mult.

”Mă bucur că nu am susținerea acestor partide corupte: Leancă –  un simplu prim-ministru, Munteanu reprezentantul lui Ghimpu și Chirtoacă care au distrus Chișinăul, Șalaru care a furat de la transporturi și trenuri. Dacă  Andrei Năstase este de acord cu așa ceva, este alegerea lui. Eu o să fac coaliție cu locuitorii municipiului Chișinău și îmi asum angajamente în fața lor, și nu în fața unor partide împovărate de corupție”, a declarat candidatul socialist.

În timpul dezbaterilor au fost discutate și alte subiecte ce țin de gestionarea municipiului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă