PSRM

05 aprilie 2018

Ion Ceban: Copiii noștri trebuie să primească o educație de înaltă calitate

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în Consiliul municipal Chișinău, candidatul la funcția de primar general, Ion Ceban, a vizitat, în cadrul vizitei în capitala Belorusiei, la data de 4 Aprilie, şcolile tipice din Minsk. El, a emis că, toate obiectele sociale, din Minsk, sînt asigurate de municipalitate.

„De exemplu, o şcoală cu o capacitate prevăzută de 1052 de copii, în prezent este frecventată de 1300 de copii. Important! Peste 29 de secţii sportive. Peste 20 de cercuri pe interese. Bazine pentru mici şi pentru cei mari. Săli de antrenament şi săli sportive de diferite tipuri. Săli festive cu infrastructura necesară – pentru lecții de artă, inclusiv teatru, canto etc. Săli lego pentru elevii din clasele I şi săli digitale pentru toţi.

Se revine intens la lecţiile de educație tehnologică – peste tot există săli specializate. Bibliotecile sînt dotate cu calculatoare, tehnică audio, video, seturi necesare de cărţi. Toate holurile sînt interactive. Peste tot sînt tablouri, versuri, proză, sculpturi, ș.a. cu tematică patriotică.

În jurul şcolii sunt diverse instalații sportive şi pentru copii: stadioane pentru baschet, fotbal, volei, tenis, etc.

Agenda digitală, catalogul, temele pentru acasă, accesul în şcoală – prin cardul electronic al elevului. Părinţii obţin întreaga informaţie prin SMS şi poşta electronică. Începînd cu frecvenţa şi terminînd cu reuşita.

Rampe şi ascensoare speciale pentru elevii cu dizabilităţi.
Programe speciale pentru tinerii pedagogi.

Toate acestea le asigură statul!!!

Am comunicat mult cu directorii. Nu aş fi făcut aceste mențiuni dacă nu aş considera (şi acest lucru este deja inclus în programul nostru) că şcolile moldoveneşti ar trebui să arate la fel.

Dacă o țară nu are priorităţi în sistemul de învăţămînt – această țară nu are viitor! Nu există competitivitate. Sînt ferm convins de acest lucru.

Vom face tot posibilul pentru a oferi şi copiilor noştri o instruire şi o educaţie calitativă şi accesibilă. Alte alternative nu există!!!”, a remarcat, Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă