PSRM

11 mai 2018

Ion Ceban intenționează să îmbunătăţească situaţia angajaţilor din sistemul protecţiei sociale din Chişinău

Candidatul la funcția de primar general al Chișinăului din partea Partidului Socialiștilor din RM, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă, susținută pe data de 11 mai, despre intențiile echipei sale pentru a îmbunătăți situația angajaților din sistemul protecției sociale din Chișinău.

Ion Ceban a menționat că, angajaţii din domeniul protecției sunt discriminaţi în raport cu cei care activează pe linia Casei Naţionale a Asigurărilor Sociale (CNAS). Dacă un angajat CNAS are un adaos la salariu de 25%, atunci cei ce activează în capitală pe linia municipalităţii nu beneficiază de nici un leu în acest sens.

”E o mare nedreptate, deoarece activitatea angajaţilor din sistemul de protecţie socială este una de maximă importantă pentru societate şi noi ne propunem drept scop eliminarea discriminării respective. Vom identifica mijloacele financiare necesare astfel încît şi cei din sistemul de asistenţă socială din Chişinău să primească adaosuri salariale”, a remarcat candidatul.

Potrivit lui Ceban, lucrătorilor sociali care lucrează cu persoanele grav bolnave trebuie să li se pună la dispoziție transport, tichete pentru masă și abonamente pentru transportul public. Asistenții personali trebuie să fie angajați oficial.

Ion Ceban a anunțat că este vorba despre de circa 760 persoane, dintre care 280 acordă asistenţă copiilor cu dizabilitate severă.

Candidatul consideră că tinerii specialiști din acest domeniu trebuie, la rîndul lor susținuți. Ca prim pas pentru susținerea acestor angajați este asigurarea unei compensații de 50% pentru arenda spațiului locativ.

De asemenea, Ion Ceban a vorbit despre importanța asigurării condițiilor de muncă adecvate pentru lucrători, ca aceștia să poată să-și exercite munca eficient.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă