PSRM

22 februarie 2018

Ion Ceban: Trebuie să apreciem contribuțiile partenerilor noștri

Reprezentantul Președintelui Republicii Moldova, Ion Ceban, a comentat unele declarații ale politicienilor privind începerea lucrărilor de renovăre a clădirii prezidențiale, distrusă în timpul protestelor din 7 aprilie 2009.

”Este regretabil faptul că unii politicieni precum Maia Sandu au o abordare selectivă față de diferiți parteneri de dezvoltare. Reiterăm, că trebuie să apreciem aportul tuturor celor care ajută Republica Moldova, fie ei din Est sau din Vest”, a subliniat Ion Ceban.

Reprezentantul președintelui a spus că renovarea clădirii prezidențiale este un ajutor al  poporului turc pentru poporul moldovenesc. El a reamintit că începutul lucrărilor privind reconstrucția președinției este rezultatul unui acord între șeful statului Igor Dodon și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, precum și premierul turc, Binali Yildirimm.

”Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) a desfășurat o licitație conform legislației Republicii Turcia, la care au participat trei companii turcești. Licitația a fost câștigată de compania Sonbay, care a propus cel mai mic preț. Decizia statului turc de a repara edificiul președinției Republicii Moldova a fost comunicată autorităților de la Chișinău, toate procedurile fiind realizate în mod transparent”, a comentat Ion Ceban.

El a mai menționat,  că TIKA, care face parte din guvernul turc, a desfășurat mai multe proiecte de succes în Republica Moldova, tot cu sprijinul Turciei au fost lansate proiecte și în Gagauzia.

Ceban a remarcat că renovarea președinției va fi strict controlată de agențiile specializate din Moldova. Potrivit proiectului, lucrările vor dura 7 luni, începând cu data de 15 ianuarie. Astăzi, la 22 februarie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu fostul ambasador al Turciei în țara noastră, Hulusi Kılıç, vor da start lucrărilor de reparație a sediului Președinției Republicii Moldova.

De asemenea, astăzi, de la ora 13.00, presa acreditată la Președinție poate face filmări ale sediului instituției prezidențiale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă