PSRM

02 aprilie 2018

Ion Ceban este liderul ratingului de încredere al potențialilor candidați pentru funcția de primar general al Chișinăului

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, este liderul ratingului de încredere a potențialilor candidați pentru funcția de primar general al capitalei,  potrivit sondajului, realizat în martie 2018, de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare, în Chișinău ar avea loc alegeri, pentru  Ion Ceban ar vota 30% dintre cei deciși, sau 20,5% din totalul respondenților, inclusiv cei indeciși.

Trebuie menționat, faptul că sondajul a fost efectuat chiar înainte ca Ion Ceban să fie recomandat  în calitate de candidat din partea Partidului Socialiștilor, pentru postul de primar general al Chișinăului. Adică, din  start, Ion Ceban, este lider în topul preferințelor alegătorilor.

 

De asemenea, sondajul a confirmat, tendințele evaluării anterioare a încrederii în politicieni și în partidele politice. Potrivit rezultatelor, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se bucură de încrederea necontestată a cetățenilor, mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova (52,6%), au încredere în șeful statului. Igor Dodon se bucură de o încredere, de 15 ori mai mare, din partea moldovenilor, decît prim-ministrul Pavel Filip, în care au încredere doar 3,1 % din cetățeni și de o încredere de 52 de ori mai mare, decît președintele parlamentului, Andrian Candu, care se bucură doar de 1% de încredere din partea oamenilor.

Potrivit sondajului, Partidul Socialiștilor, se situează în fruntea clasamentului a formațiunilor politice. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, atunci 50,5% din numărul persoanelor care s-au decis deja, ar vota pentru PSRM.  La fel, în parlament ar accede Partidul Acțiune și solidaritate (19,3%), Partidul Democrat (10,7%) și  platforma „Demnitate și adevăr” (8,9%).

La sondajul realizat, în Martie 2018, de către  Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, au participat 1197 cetățeni moldoveni, din 79 de localități, cu excepția Transnistriei. Marja de eroare este de +/-3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă