PSRM

26 iunie 2018

Ion Ceban: Standardele duble provoacă efectul de bumerang

Decizia de ieri a Curții Supreme de Justiție creează un precedent extrem de periculos. Și este o dovadă a justiției selective și subordonată politic. Acest lucru a fost comunicat pe rețelele de socializare de către liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

El a reamintit faptul că, din 2009 încoace, el personal, a spus tuturor oficialilor europeni – începînd cu domnul Fule și finalizînd cu actualii comisari europeni – să nu admită punerea în aplicare a unor asemenea precedente, a dublelor standarde.

”Anume aceste guvernări au fost și sunt dependente financiar și politic direct de Dvs. și ați putea interveni pentru a stopa derapajele „istoriei de succes”. Anume aceste guvernări au discreditat noțiunea de „european”, „democrație” și „acquis comunitar”. Și toate aceste lucruri au continuat pînă la situația actuală”, a scris Ion Ceban, adresîndu-se către partenerii europeni.

El a remarcat că, se va întoarce bumerangul și de această dată, exact ca în cazul alegerilor locale noi din 2018, cînd candidatul pentru funcția de primar a Chișinăului, Andrei Năstase a făcut agitație politică alături de politicieni străini.

Reamintim că, decizia de a interzice folosirea politicienilor străini în campania electorală a fost adoptată de majoritatea guvernamentală, la inițiativa Partidului Liberal Democrat, în 2015, pentru a împiedica victoria socialiștilor la alegeri.

În acest an, decizia adoptată împotriva socialiștilor s-a întors împotriva lui Andrei Năstase. În ziua de 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel, potrivit căreia rezultatele alegerilor pentru funcția de primar general al Chișinăului rămîn nevalide.

 

[jwplayer mediaid=”13525″]

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă