PSRM

02 mai 2018

Vladimir Golovatiuc: Politica guvernării a dus la faptul că, săracii sărăcesc, iar bogații îmbogățesc

Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii este sărbătoarea care unifică, care este celebrată de toți, indiferent de specialitate, naționalitate sau religie.

Acest lucru a fost declarat de către deputatul fracțiunii PSRM, Vladimir Golovatiuc, în cadrul marșului dedicat zile de 1 Mai, organizat de către Partidul Socialiștilor din RM. El a remarcat că, timpul nu-și lasă amprenta asupra celebrării acestei festivități, care este sărbătorită deja de aproape 130 de ani.

”La demonstrațiile din ziua de 1 Mai, oamenii au cerut respectarea și onorarea drepturilor sale elimentare. În URSS, pentru noi, era straniu să auzim că, în lumea capitalismului, în țările occidentale, muncitorii luptau pentru drepturile sale. Astăzi, în Republica Moldova, noi suntem obligați să ducem aceeași luptă. Astăzi, se închid întreprinderi, grădinițe, școlile și instituțiile medicale sunt optimizate, locurile de muncă sunt reduse. Sute de mii de oameni sunt lipsiți de surse de venit, sunt excluși de pe piața muncii și nevoiți să părăsească țara pentru a găsi un post de muncă, iar aproape jumătate din numărul total de muncitori le sunt lezate drepturile garantate minimale”, s-a indignat economistul.

Într-o situație dificilă se află și cetățenii oficial angajați. Potrivit lui Golovatiuc, prim-ministrul Pavel Filip vorbește despre un salariu mediu de 6000 de lei, însă 70% dintre angajați nu dispun de așa salariu.

”Cei care ne hrănesc și ne învață copiii, dispun de o treime din salariul mediu. Ca rezultat al politicii salariale implementate în ultimii doi ani, numărul celor care primesc salariul maximal s-a dublat, și totodată, a crescut numărul angajaților ce primesc un salariu minim. Ceea ce înseamnă că, bogații- îmbogățesc, iar săracii- sărăcesc. Practic, în țară dispare clasa mijlocie, care este nucleul societății”, a specificat economistul.

De asemenea, Golovatiuc s-a indignat de faptul că, autoritățile nu se preocupă de educația personalității, aducînd exemplul demolării recente a Palatului de Cultură a Sindicatelor din Chișinău și construcția unui supermarket în loc.

”Încotro mergem, pe cine creștem noi? Cum va fi generația care va veni după noi? Suntem transformați în niște roboți fără de voință”, s-a surprins expertul.

Vorbind despre întreprinderile închise, Golovatiuc a remarcat că, nu este vina oamenilor de afaceri, dar a politicii distructive a guvernării.

În concluzie, Golovatiuc și-a exprimat speranța că, cetățenii Moldovei vor avea suficientă putere de a lupta pentru drepturile lor și susține cu încredere că, alături de președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din RM, totul ne va reuși.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă