PSRM

15 februarie 2018

Fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva lui Chiril Gaburici

Astăzi, în ședința Parlamentului, Fracţiunea Partidului Socialiştilor a prezentat o moţiune simplă de cenzură împotriva lui Chiril Gaburici. Motivul apariţiei iniţiativei în cauză îl constituie politica economică promovată de Ministerul Economiei şi Infrastructurii pe care îl conduce Gaburici.

Deputatul fracţiunii PSRM, Vasile Bolea, care a prezentat iniţiativa respectivă, a menționat că fracţiunea înaintează moţiunea de cenzură împotriva lui Chiril Gaburici din cauza situaţiei deplorabile, în care se află, în prezent, economia moldovenească.

„După ce s-a scurs anul 2017, constatăm cu îngrijorare că acest an a devenit anul eșecului economic pentru Moldova din cauza politicii de supraimpozitare și de tăiere de investiții capitale. Oamenii care au riscat și au inițiat afaceri în Moldova, așteaptă soluții pe termen lung, măsuri realiste și durabile, dar nu promisiuni și pomeni electorale. Rezultatele economice din 2017 și perspectivele pentru acest an arată că Ministerul Economiei și Infrastructurii absolut nu este interesat de ceea ce se întîmplă cu economia Moldovei, dacă are sau nu perspective de creștere economică și dezvoltare, dacă tinerii vor găsi locuri de muncă sau vor pleca din țară, dacă vom avea un mediu de afaceri puternic sau nu”, a declarat Vasile Bolea.

În discursul său, deputatul a subliniat că prin această moțiune simplă de cenzură fracţiunea PSRM intenţionează să-l invite pe ministru la audieri parlamentare în cadrul cărora acesta să explice motivele dezastrului economic şi să prezinte datele reale privind starea economiei naţionale, privind locurile de muncă pierdute de cetăţenii noştri, reducerea investiţiilor de stat, precum şi datele privind întreprinderile de stat care sînt vîndute la preţuri de nimic. „Politica promovată de minister duce Republica Moldova într-o direcție greșită și nu servește intereselor cetățenilor, nu are în vedere provocările economiei naționale și nici solicitările mediului de afaceri, ci urmărește doar interesele clientelei politice și pomenile electorale”, a specificat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă