PSRM

27 iunie 2018

Fracțiunea PSRM propune asigurarea unui supliment la salariu pentru angajaţii din domeniul culturii, protecţiei drepturilor copilului şi din sfera socială din Chișinău

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) Ion Ceban a prezentat în cadrul conferinței de presă, din 27 iunie, inițiativa fracțiunii pentru susținerea angajaților din domeniul culturii, a protecției drepturilor copilului și din sfera socială.

Ion Ceban a menționat că, în campania electorală a promis că, indiferent de rezultatele scrutinului, vor continua să fie alături de oameni, alături de locuitorii capitalei şi de cei ce activează în structurile municipale, venind cu soluţii pentru problemele existente. Imediat după alegeri, socialiștii au purces la realizarea unor promisiuni electorale.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, Ion Ceban a prezentat trei proiecte de decizii care prevăd stabilirea suplimentelor la salarii pentru angajaţii din domeniul culturii, din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi din sfera socială.

Primul proiect ține de susținerea angajaților Direcţiei cultură din municipiul Chişinău privind elaborarea şi promovarea programelor complexe de acţiuni pentru ocrotirea şi dezvoltarea culturii, protejarea şi valorificarea patrimoniului istoric, cultural, protejarea oamenilor de artă, a instituţiilor de cultură şi asigurării funcţionalităţii acestora.

Fracțiunea a venit cu propunerea de a stabili unu supliment în mărime de 40% la salariul de bază tarifar angajaţilor din domeniul culturii. În total de acest supliment vor beneficia 772 persoane, suma alocată fiind de 3100 mii lei. Suplimentul va fi achitat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018.

Cel de-al doilea proiect elaborat ia în calcul situaţia creată în cadrul subdiviziunilor specializate din Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului şi necesitatea asigurării funcţionalităţii acestora și se stabileşte un supliment la salariul de bază tarifar de 30%. De acest supliment vor beneficia 471 persoane, suma totală necesară fiind de 1720,62 mii lei. Suplimentul va fi acordat începând cu 1 iulie până la 31 decembrie 2018.

Pentru angajaţii din sfera socială, fracțiunea propune stabilirea unui supliment în mărime de 40% la salariul de bază tarifar. De acest supliment vor beneficia 1292 persoane, suma totală fiind de 4159,54 mii lei. Şi acest supliment va fi achitat în perioada 1 iulie – 31 decembrie.

În total de aceste trei decizii propuse vor beneficia peste 2 300 de bugetari.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă