PSRM

27 septembrie 2018

Fracțiunea PSRM a susținut inițiativa de creare a unei comisii privind expulzarea celor 7 cetățeni ai Turciei

Fracțiunea PSRM a susținut inițiativa liberalilor privind crearea unei comisii de cercetare a cazului privind cei 7 cetățeni ai Turciei din țara noastră. După cum a menționat deputatul Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea, au avut loc multe manipulări și speculații la acest subiect, iar oamenii vor să cunoască adevărul și cine anume a ghidat această operație a SIS-ului.

”Iar cei care inițiază, aș vrea să-i întreb ce a fost în acel protocol secret aneză la Alianța pentru integrarea europeană – 1, 2, etc? Cum ați partajat dumneavoastră acele instituții și cui i-a revenit SIS-ul? Partidului Liberal? Timp de 6-7 ani ați condus, ați primit informații directe cu încălcarea legii, a protocoalelor secrete și așa mai departe. Și știți foarte bine că ați bătut din palme atunci cînd ați votat ca Președintelui Republicii Moldova să i se retragă competențele și el nu controlează astăzi Serviciul Informații și Securitate. Este mult mai ușor să bați în președinte căruia i-ați luat atribușiile și el nu avut cum să influențeze SIS-ul în această situație”, a spus alesul poporului.

Bătrîncea a făcut apel către liberali de a nu implica președintele în aceste jocuri murdarea și să respecte părerea a 800 de mii de alegători care au votat pentru Igor Dodon.
”Trebuie să respectați în primul rînd voința poporului. Iar atunci cînd l-ați lezat de atrbuții, nu-i cereți după asta peste 3 zile ca dumnealui să facă ordine. Și știți bine domnul Ghimpu cum ați condus cu SIS-ul – și cu miliarde, și cu alte fărădelegi, ați avut informații și nu ați întreprins absolut nimic, ați fost în alianță și alianța era ”beton”. Președintele nu are absolut nimic u SIS-ul, iar noi vrem să fim informați corect și obiectiv la acest capitol”, a declarat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă