PSRM

07 martie 2018

Eugenia Ceban: Socialiștii au reușit să rezolve o serie de probleme în domeniul sănătății și al sferei sociale

În decurs de doi ani în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, fracțiunea Partidului Socialiștilor a reușit să rezolve o serie de probleme acumulate în domeniul sănătății și sferei sociale și au fost implementate zeci de proiecte sociale.

„Pînă de curînd, una dintre probleme era obținerea asistenței financiare pentru diferite categorii de locuitori. În baza deciziei guvernului, activitățile fondului de asistență socială au fost lichidate. Oamenii nu știau unde să depună cereri și nu puteau obține ajutorul necesar. La inițiativa fracțiunii PSRM, în urma deciziei Consiliului municipal, din data de 2 Februarie, a fost adoptat regulamentul și componența nominală a Comisiei pentru ceban_Estabilirea și distribuirea ajutorului social”,  a declarat consiliera fracțiunii PSRM, Eugenia Ceban.

Ca urmare a inițiativei propuse de socialiști,  a fost rezolvată problema acordării asistenței celor nevoiași. Toți beneficiarii pot depune cererile la oricare departament de asistență socială, precum și la preturi și primărie, și pot să le înainteze consilierilor. Pînă în prezent, au fost înregistrate mai mult de 1000 de cereri.

„O altă problemă, nu mai puțin importantă, a fost echiparea cu bastoane pentru cei cu deficiențe de vedere și tonometre de auz. Au fost achiziționate 600 tonometre de auz și 600 de bastoane. În plus, 45 de persoane cu deficiențe de vedere vor primi proteze. De asemenea, au fost achiziționate și distribuite 378 de aparate auditive. Totul este gratuit „, a remarcat Ceban.

Ea a anunțat că, în lunile Aprilie și Mai se planifică să se instaleze cinci noi ascensoare în centrele medicale, unul este foarte spațios, încît persoanele cu nevoi speciale care utilizează scaunele cu rotile vor fi în măsură să se ridice la etajul necesar, mai este planificată achiziționarea a 10 lifturi speciale, care vor permite persoanelor în scaune cu rotile intrarea în instituții.

Consiliera a spus că înainte de reorganizarea direcției de sănătate a împiedicat în mod intenționat plata a 2 mii de lei familiilor pentru nașterea celui de-al doilea copil. După reorganizare, a fost posibilă schimbarea situației, acum toți beneficiarii vor primi asistență unică.

Grigorieva_STimp de doi ani, socialiștii au reușit să obțină o indemnizație de 50% pentru salariile angajaților sistemului de învățământ și să creeze cantine sociale, în care astăzi mănîncă 700 de oameni. S-a rezolvat și problema artificială cu plata compensațiilor pentru căldură. Pînă în prezent, 35 de mii de familii primesc compensații.

Consiliera Silvia Grigore a relatat că, la inițiativa socialiștilor, numărul asistenților sociali care oferă asistența necesară celor nevoiași a crescut.

„Pînă în prezent, numărul asistenților în cadrul direcției municipale a drepturilor copilului și a asistenței sociale a crescut de la 180 de persoane la 460 de persoane”, a spus Grigore.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă