PSRM

22 august 2018

Igor Dodon a venit cu îndemnul de a nu admite destabilizări în timpul protestelor din 26 august

Protestul preconizat de către așa-numitele forțe opoziționiste de dreapta nu sunt decît niște încercări electorale împotriva partenerilor săi. Acest lucru a fost declarat de către președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei ediții special de la postul de televiziune ”NTV-Moldova”, astfel remarcînd, că el nu are nimic împotriva protestelor, însă acestea trebuie să se desfășoare în mod pașnic și fără destabilizări.

-Eu cred că organizatorii acestor proteste au nevoie de aceste revolte pentru a atrage atenția celor care îi susțin din afara țării, curatori și pentru a încerca să se poziționeze drept victime. De aceea sunt de părerea că pentru acei care organizează aceste prosteste, ele reprezintă o nouă încercare a aşa-numitei opoziţii de dreapta de a-şi provoca foştii parteneri de guvernare, pentru a se expune drept nişte victime ale regimului şi de a încerca, în acest mod, să atragă şi mai mult electoratul în viitoarele alegeri parlamentare. Sunt de părerea că protestul preconizat pentru duminică nu are nimic comun cu anularea alegerilor din Chişinău. Anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău a fost pentru ei un cadou și o scuză pentru a începe pregătirile pentru alegerile parlamentare, a declarat șeful statului.

Încă odata, Igor Dodon a menționat că actualii organizatori ai protestelor și acei care se presupune că sunt de cealaltă parte a baricadei, sunt aceeași oameni care în toți acești 9 ani au fost la putere în țara noastră. Din cauza scandalelor sale neîncetate și a împărțirii puterii oamenii au avut de suferit. Trebuie de oprit acest lucru, la alegerile parlamentare trebuie să cîștige Partidul Socialiștilor, care este unica alternativă, a susținut cu încredere președintele. În încheiere, el venit cu îndemnul către organizatorii protestelor de a nu admite destabilizări și acțiuni care ar degenera într-o situaţie ireversibilă.

– Nu sînt contra organizării protestelor, cu condiţia că acestea să se desfăşoare în mod paşnic şi fără destabilizare. Dar din experiență știu că atunci cînd cei de dreapta protestează, așa cum au făcut-o la 7 aprilie 2009 și la alte proteste, ei încearcă să treacă peste limita unor lucruri. Ce va fi de această dată, vom vedea. Fac apel şi către una dintre părţi, PDM, care controlează Guvernul şi majoritatea parlamentară, şi către cealaltă parte, foştii lor parteneri – să nu admită o destabilizare sau acţiuni care ar degenera într-o situaţie ireversibilă, a adăugat el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă