PSRM

23 august 2018

Deputatul PSRM: După alegeri, procesele inflaționiste se vor intensifica

Ținînd cont de circumstanțele existente în Republica Moldova, după alegeri, procesele inflaționiste se vor intesifica considerabil. Acest lucru a fost declarat de către deputatul socialist Vladimir Golovatiuc, în cadrul emisiunii „Главный вопрос” la postul de televiziune ”NTV-Moldova”.

Potrivit lui, în cazul în care Banca Națională nu va întreprinde măsuri sistematice, va exista riscul de devalorizare a monedei naționale. Deputatul consideră că cea mai importantă bază pentru stabilitatea valutei naționale, pentru stabilitatea prețurilor este economia. ”Pînă cînd guvernarea nu va lansa o economie reală, putem doar spera la o stabilitate reală”, a declarat deputatul PSRM.

Potrivit lui, cetățenii simpli suferă din cauza valorizării leului, ei primesc mai puțini bani atunci cînd schimbă moneda internațională, primită din partea rudelor care lucrează peste hotarele țării. În același timp, deputatul afirmă că pentru prima dată, în Republica Moldova, suma leilor în numerar constituie  19 miliarde. ”Este o sumă enormă”, a explicat Vladimir Golovatiuc.

Expertul în economie Mihail Poisic afirmă că leul și dolarul sunt resurse și nu există o balanță între acestea la moment, iar cererea scade din cauza crizei din țară. ”După alegeri va fi imposibil să evităm speculațiile valutare”, a menționat expertul.

Următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova vor avea loc în ziua de 24 februarie 2019.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă