PSRM

20 septembrie 2018

Delegația Republicii Moldova condusă de către Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Konstantin Kosaciov

Delegația Republicii Moldova condusă de către președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere, în ziua de 19 septembrie, cu președintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației Ruse Konstantin Kosaciov. Întîlnirea a avut loc în cadrul celei de-a doua ediție a Forumului Euroasiatic al Femeilor, care se desfășoară la Sankt Petersburg, în perioada 20-21 septembrie. La discuții a participat și bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru invitația de a participa la Forum, care este considerată pe bună dreptate, cea mai mare și importantă platformă internațională pentru a discuta despre rolul femeii în societatea contemporană.

În cadrul discuției părțile au atins un șir de subiecte de interes reciproc. În special, este vorba despre dezvoltarea cooperării bilaterale și a relațiilor interparlamentare. Zinaida Greceanîi a menționat intensificarea activității grupului interparlamentar de prietenie  Moldova – Rusia pe care îl conduce.

De asemenea, participanții la discuție au analizat situația politică din Republica Moldova. În special, este vorba despre viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019. Zinaida Greceanîi a remarcat că alegerile din Republica Moldova se vor desfășura conform sistemului mixt, potrivit căruia jumătate din deputați vor fi aleși pe listele de partid, iar o altă parte, pe circumscripții uninominale. Cetățenii RM, care muncesc și locuiesc peste hotarele țării, vor participa la alegeri pe trei circumscripții uninominale, dintre care unul este constituit pentru CSI, inclusiv Federația Rusă.

Președintele PSRM a vorbit și despre faptul că Partidul Socialiștilor, care este cea mai mare formațiune politică din Republica Moldova, deja a început o pregătire activă pentru alegerile parlamentare. În prezent, în raioanele republicii au loc acțiuni de protest împotriva politicii de jaf din ultimii nouă ani a așa-numitei guvernării ”proeuropene”, în cadrul cărora sunt înaintați candidații PSRM pe circumscripți uninominale.

Konstantin Kosaciov a menționat că alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, vor juca un rol considerabil în istoria Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor părțile au abordat subiectul cooperării regionale. În special, Irina Vlah a anunțat că la începutul lunii noiembrie a anului curent, în Găgăuzia va avea loc cea de-a IV ediție a Forumului Internațional InvestGagauzia, unde, pe scară largă, va fi reprezentată delegația rusă. Konstantin Kosaciov a fost invitat să participe la forumul InvestGagauzia, cît și la sărbătoarea Ziua Vinului din Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă