PSRM

30 martie 2018

Ceban: Primăria operează pe principiul „11 atingeri”

Pentru a obține rezolvarea unei probleme, este necesar, ca în 11 birouri din primăria muncipală să se ofere mită, sub diferite forme. Despre practică vicioasă, care a înflorit odată cu Dorin Chirtoacă și continuă pînă astăzi, a declarat președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii  „Главный вопрос“.

”Știți, aceste glume, că și doamna de serviciu are propriile tarife. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar, spre marele meu regret, așa a fost. Nu poți trece nicăieri, fără a lăsa ceva, undeva. Așa practică vicioasă a fost creată, peștele, de la cap se strică. Și așa totul a coborît pînă la inferioritate, iată, eu, vă voi prezenta acest lucru și vă voi conduce în acest birou”, – a spus el.

Potrivit șefului fracțiunii PSRM, pentru a exclude complet o astfel de abordare, este necesară trecerea la platformele electronice.

„Da, ar trebui să existe și posibilitatea de depunere fizică a cererilor pentru un anumit tip de autorizare, documente. Dar, în majoritatea cazurilor, ar fi prielnic să se înceapă o trecere la un proces complet automatizat, și noi, suntem în curs de dezvoltare a unui asemenea sistem”, a spus Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă