PSRM

04 septembrie 2018

Ion Ceban: Năstase a uitat despre participarea sa la alegerile pirmarului de Chișinău și ce a promis cetățenilor

După trei luni de la alegerile noi ale primarului de Chișinău, candidatul Partidului Socialiștilor și președintele fracțiunii din consiliul municipal Ion Ceban va prezenta un raport de activitate a fracțiunii pentru această perioadă.

Trebuie de remarcat că contracandidatul din partea Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr” a uitat despre participarea și victoria sa la alegeri. El nu a realizat platforma sa electorală, în pofida promisiunilor de a lupta cu construcțiile ilegale și de a rezolva problemele orașului, transmite a-tv.md.

Ion Ceban a afirmat, în cadrul unui post de televiziune, că regretă de faptul că contracandidatul său, care a obținut victorie la alegeri, indiferent de numeroasele încălcări venite din partea acestuia, nu se află în fotoliul de primar.

”Este regretabil că Andrei nu este în primărie pentru a demonstra ce poate și cum poate. Pentru chișinăuieni, și pentru mine personal, acest lucru este important. Au trecut deja trei luni, și nu suntem în situații prea diferite, însă Andrei nu a făcut nimic ce ține de problemele orașului. El vorbea despre stoparea construcțiilor ilegale și alte probleme. Și care este rezultatul?”, a menționat Ceban.

Ion Ceban consideră că Năstase nici măcar nu are demersuri noi către organele de drept la subiectul construcțiilor ilegale.

”Noi am protestat și decizia de autonumire în funcția de primar interimar a lui Ruslan Codreanu. Sunt convins că asemenea protest din partea lui Năstase nu va fi. Acest lucru îi este convenabil! Puteau, măcar pentru ochii lumii să numească o persoană care să se ocupe de treburi. Năstea a uitat de participarea sa la alegerile primarului de Chișinău”, a spus liderul fracțiunii PSRM din CMC.

Potrivit lui, nu este nevoie de prerogativele primarului pentru a soluționa problemele orașului.

Ceban a reamintit că consilierii municipali ai PSRM s-au ocupat de problemele orașului încă atunci cînd nu erau în consiliu.

”Cred că, și Năstase, și echipa sa sunt leneși și nu au nici cea mai vagă idee ce trebuie să facă în oraș. Scopul lui Năstase a fost altul – de a accede în parlament, pentru a apăra interesele celor care le întrețin partidul”, consideră președintele fracțiunii PSRM din consiliul municipal.

Ion Ceban intenționează să prezinte, în ziua de 5 septembrie, un raport de activitate a fracțiunii pentru ultimile trei luni de la alegeri, de asemenea, va vorbi despre proiectele și planurile pentru următoarea perioadă.

Amintim că, în luna mai, în turul II, la alegerile primarului de Chișinău, au ieșit candidatul PSRM Ion Ceban și candidatul ”DA„ Andrei Năstase. Atunci el a acumulat 52,57% din voturi, iar contracandidatul său 47,43%. După alegeri, instanța de judecată a decis să desemneze aceste alegeri nevalabile. Astăzi, funcția de primar interimar o deține Ruslan Codreanu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă