PSRM

30 martie 2018

Ceban: „Domeniul gospodăriei comunal-locative are nevoie de o abordare complexă şi PSRM are astfel de proiecte”

Încă o conferință tematică susținută, de către șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, candidatul la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, a fost dedicată activității socialiștilor în domeniul gospodăriei comunal-locative și amenajării teritoriului al capitalei.

Ceban, a remarcat că, acest domeniu este de maximă importanţă pentru locuitorii orașului, și a asigurat că această sferă a fost, este și va rămîne prioritară pentru activitatea fracțiunii PSRM. Vorbind despre rezultatele obținute, el, a menționat, în primul rînd, scutirea plății a surplusului de apă, plătit de mii de chișinăuieni cu venituri modeste. În același timp, el, a declarat că, de aceste plăți trebuie să fie scutiți absolut toți locuitorii capitalei, iar pentru aceasta, trebuie ca fiecare consumator să încheie un contract individual cu furnizorul.

”Noi, am luptat constant pentru ca cetăţeanul să plătească doar pentru ceea ce consumă. Iar evitarea pierderilor poate fi obţinută atît printr-o mai bună administrare a SA „Apă-Canal”, cît şi prin modernizarea întreprinderii. Experţii noştri au o viziune clară în acest sens şi sunt sigur că vom reuşi implementarea ei în beneficiul locuitorilor oraşului”, a remarcat Ceban.

Fiind ferm convins că situaţia din sistemul gospodăriei comunal-locative trebuie abordată în complex, socialiștii, au început elaborarea Programului de reformare a sistemului gospodăriei comunal-locative. Ceban, a asigurat că tot ce va fi elaborat în acest domeniu, va fi supus dezbaterilor publice.

El a reiterat că, mai devreme, socialiștii au fost acei care au propus ca din buget să fie alocaţi bani pentru achiziţionarea de tehnică specială şi a materialelor necesare pentru deszăpezire, totodată au obținut alocarea a 140 milioane lei pentru iluminarea sectoarelor.

Şi tot noi am iniţiat închiderea poligonului nesancţionat şi periculos de la Bubuieci şi evacuarea deşeurilor la poligonul specializat de la Ţînţăreni. În pofida faptului că, autoritățile au încercat să-și facă publicitate datorită acestei situații, resurse pentru soluționare acestei probleme au fost distribuite din bugetul Chișinăului, a susținut șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din CMC, Ion Ceban.

De curînd, în Chișinău v-or apărea 50 de autobuze noi. De asemenea, cu suportul locuitorilor orașului și la solicitarea acestora, fost inclus ”transportul nocturn”.

”Noi vedem soluţionarea problemelor cu care se confruntă capitala în complex. Noi am pregătit Conceptul de reabilitare a trecerilor subterane şi a altor locuri publice (staţii de transport public, havuzuri etc.). Tot socialiştii, au elaborat şi au adoptat Regulamentul privind spaţiile verzi, care interzice orice activităţi în parcuri şi zonele verzi. Apropo, nu văd acțiunile doamnei Radu, care susținea că, va ”rezolva problema”  privind construcțiile ilegale. Așa cum, pe strada Albișoara,  construieste domnul Dîrda, există un șantier de constructii pe bulevardul Moscovei și multe pe alte adrese. De asemenea, din cîte știu, există deja autorizație pentru demolarea cinematografului „Gaudeamus”. Vreau să văd, doamnă Radu, cum o să rezolvați această problemă „, s-a adresat Ceban către primarului interimar numit ilegal în această funcție.

De asemenea, Ion Ceban a remarcat, eforturile fracțiunii, pe care o conduce, pentru a ilumina parcurile și curțile blocurilor, pentru amenajarea scuarurilor,  reabilitarea teritoriile intra-cartiere, curățarea zonelor verzi și lacurilor. El a menționat că, aceasta este doar o mică parte din ceea ce au reușit să realizeze consilierii socialiști și a subliniat că, nu intenționează să se oprească aici.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă