PSRM

20 septembrie 2018

Datorită eforturilor socialiștilor multe din grădinițele din capitală sunt reparate

În municipiul Chișinău, precum și pe întreg teritoriul Republicii Moldova, marea majoritate a grădinițelor de copii sunt într-o stare dezastruoasă.

Cu regret, acest lucru a fost anunțat de către liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban. El a menționat că, în instituțiile preșcolare, copiii noștri se află aproape zilnic de la ora 7 dimineața pînă la ora 19 seara, unde mănîncă, dorm, se joacă și se plimbă, trebuie să existe condiții adecvate.

”Fracțiunea noastră consideră că în instituțiile preșcolare trebuie să fie respectate standardele sanitare iar copiii trebuie să se simtă confortabil și în siguranță atît în grădiniță cît și pe terenurile de joacă. Astfel, în baza multiplelor solicitări din partea conducătorilor grădinițelor de copii și a părinților, consilierii socialiști au înaintat demersuri cu solicitarea de a fi efectuate lucrări de reparație a blocurilor alimentare, a băilor și pavilioanelor. Direcția Construcții Capitale și Direcția Educație, Tineret și Sport au inițiat licitații cu privire la reparația în grădinițele de copiii din capitală”, a anunțat Ion Ceban.

El a remarcat că în vara curentă, în instituţiile preşcolare au fost demarate lucrări de reparaţie, iar în luna octombrie, în toate grădiniţele care au primit fonduri pentru reparaţii, lucrările respective vor fi finalizate. De asemenea, 23 de grădiniţe au fost dotate cu maşini de spălat, frigidere şi mobilier nou. Ceban a recunoscut că este puţin, însă a promis că în viitor, fracţiunea Partidului Socialiștilor va continua să ofere asistenţa necesară instituţiilor de învăţămînt.

1-63 (1)

2-50

3-36

4-22

5-9

6-6

7-2

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă