PSRM

05 aprilie 2018

Alexandr Usatîi a fost recomandat în calitate de candidat la funcția de primar al orașului Bălți

Organizația teritorială din orașul Bălți, a Partidului Socialiștilor, în cadrul ședinței deschise și extinse, din 5 Aprilie, a înaintat, Comitetului executiv al partidului pentru aprobare, în calitate de candidat spre funcția de primar al orașului Bălți, pe conducătorul organizației, Alexandr Usatîi.

„Este o onoare pentru mine, să particip astăzi la înaintarea în calitate de candidat pentru funcția de primar al capitalei de nord, a republicii noastre, din partea celei mai mari, active, unite și structurate formațiuni politice – Partidul Socialiștilor”, a spus la ședință, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Ea, a remarcat că, Alexandr Usatîi, este un om de echipă, un adevărat profesionist, care știe cum să lucreze cu oamenii, care cunoaște cu ce locuiesc bălțenii.

”Noi, îl sprijinim pe Alexandr Usatîi, pentru a oferi capitalei de nord și locuitorilor ei, un viitor mai bun”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Candidatura lui Alexandr Usatîi, a fost susținută la ședință de reprezentanți ai veteranilor, ai organizațiilor de tineret, ai instituțiilor de sănătate, de învățământ și din alte domenii de activitate. Ei au remarcat că Alexandr Usatîi este un profesionist, responsabil, o persoană cu o inimă mare și o minte deschisă care „poate merge pe jos”, a dat dovadă de compasiune și grijă față de oameni. Din momentul în care Alexandru Usatîi a venit la conducerea organizației teritoriale a orașului Bălți, a adus-o la un alt nivel, unul mai înalt și a unit oamenii care iubesc cu adevărat această țară. „Dl Usatîi, poate fi încredințat  mecanismul complex al orașului” – consideră bălțenii.

„Nivelul de profesionalism al candidatului este foarte important”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Moldova, Vlad Batrîncea. – Din păcate, adesea, sunt aleși, pentru poziții care necesită un nivel de responsabilitate ridicat, oameni, pe criterii care nu afectează calitatea managementului. Pentru noi, Partidul Socialiștilor, principalul criteriu a fost profesionalismul și capacitatea de a rezolva problemele orașului și ale locuitorilor săi.

Alexandr Usatîi, a spus că a trăit în Bălți, toată viața: „Aici mi-am petrecut copilăria și tinerețea, aici mi-am făcut studiile, am întemeiat o familie, am multi prieteni, cunoștințe și colegi. Din păcate, cu toții suntem nemulțumiți de situația în care se află orașul nostru astăzi – haos, tarifele ridicate, servicii de proastă calitate, starea catastrofală a infrastructurii, drumuri teribile”.

Candidatul consideră că primarul nu ar trebui să se ocupe de politică, ci de problemele orașului. Angajarea în funcții administrative ar trebui să se realizeze numai pe baza unor concursuri deschise, ar trebui numiți numai profesioniști, persoane decente, fără legături criminal. Întreprinderile municipale ar trebui să lucreze deschis. Cu mediul de afaceri, este necesar să construim un dialog constructiv, reciproc avantajos. În orașul trebuie susținute sistemul de sănătate, cultură și educație, pentru a ajuta tinerii talentați, făra atenție nu trebuie lăsați nici oamenii în etate, aceștia au nevoie de asigurarea trasportului public gratuit.

Alexandr Usatîi și-a exprimat recunoștința pentru încrederea și sprijinul Partidului Socialiștilor și a liderului PSRM – președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a spus, cu încredere că „împreună suntem capabili să oprim degradarea orașului Bălți și să începem o nouă viață în capitala de nord a țării”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă