PSRM

22 februarie 2018

Administrația Președintelui Republicii Moldova inițiază o anchetă privind activitățile Consulului României în Moldova.

Administrația Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să facă un apel către  Guvern și Serviciul de Informații și Securitate, cu scopul de a investiga activitățile consulului României, Mihai Baciu.

Acest lucru a fost anunțat de către consilierul Președintelui Republicii Moldova, Maxim Lebedinschi. Potrivit lui, în ultimele zile, în adresa instituției Prezidențiale, parvin multiple informații prin care se comunică că Consulul General al României de la Bălți, domnul Mihai Baciu ar fi întreprins mai multe acțiuni de corupere a aleșilor locali din nordul Republicii Moldova în scopul determinării acestora de a semna declarațiile Unioniste. Totodată, a fost invocat și faptul că Consulul ar fi întreprins acțiuni de promovare a unui partid politic din țară.

”În scopul excluderii manipulărilor de opinii, sau a unor interpretări eronate a acțiunilor domnului Mihai Baciu, la indicația Președintelui Republicii Moldova, instituția Prezidențială va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze activitatea și legalitatea actiunilor Consulului României domnului Mihai Baciu”, a spus Maxim Lebidinschi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă