PSRM

20 iulie 2020

Conducerea țării a discutat rezultatele vizitei de lucru a lui Ion Chicu la Minsk

Președintele Partidului Socialiștilor, Președintele Parlamentului  Zinaida Greceanîi a participat la ședința săptămînală împreună cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și Prim-ministrul, Ion Chicu.

Conducerea țării a discutat agenda pentru următoarele zile, inclusiv ședința de astăzi a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul căreia va fi dezbătută înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Participanții la ședință au atenționat unii politicieni asupra faptului că, în cazul căderii Guvernului acesta va avea împuterniciri limitate, inclusiv nu va putea semna Acordul cu Uniunea Europeană cu privire la asistența macrofinanciară, precum și Memorandumul cu Fondul Monetar Internațional.

În cadrul întrevederii au fost apreciate înalt rezultatele vizitei de lucru a Prim-ministrului Ion Chicu la Minsk, unde a avut loc întrunirea șefilor executivelor din statele Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia Republica Moldova are statut de observator. În urmă negocierilor cu Prim-ministrul Republicii Belarus, Roman Golovcenko s-a decis implicarea partenerilor belaruși în realizarea programului național cu privire la crearea celor 16 parcuri industriale.

Totodată, Prim-ministrul rus, Mihail Mișustin a confirmat disponibilitatea Moscovei de a relua negocierile cu privire la creditul în valoare de 200 milioane euro, destinat Republicii Moldova. În altă ordine de idei, s-a discutat și despre exportul produselor agroalimentare moldovenești în Federația Rusă.

Făcînd referire la situația pandemică, în cadrul ședinței a fost exprimat regretul pentru înregistrarea unor noi antirecorduri la nivel mondial și regional. În context, participanții la întrevedere au exprimat dezaprobarea în legătură cu declarațiile unor politicieni, care îndeamnă cetățenii să participe la proteste publice în plină pandemie. Ei au reiterat că Moldova rămîne în stare de alertă și au subliniat necesitatea respectării măsurilor de protecție.

Pe finalul ședinței s-a discutat despre desfășurarea programului național ”Drumuri bune pentru toți”. Iar pentru reparația drumurilor locale, regionale și naționale s-a alocat circa 1 miliard 375 milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă