PSRM

03 iunie 2019

Conducerea Partidului Socialiștilor s-a întîlnit cu Johannes Hahn

Astăzi, conducerea Partidului Socialiștilor s-a întîlnit și a discutat  despre situația politică actuală din țară cu Comisarul European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn și alți reprezentanți ai delegației UE.

Partidul Socialiștilor a adus la cunoștință poziția aprobată și făcută publică pe 12 aprilie în cadrul Consiliului Republican al PSRM privind măsurile ulterioare de soluționare a crizei politice și formarea unei majorități parlamentare și a unui guvern.

Partidul Socialiștilor a constatat cu părere de rău că reprezentanții blocului ACUM, pînă în ziua de astăzi au refuzat practic să ia în considerare propunerile noastre pentru începerea dialogului. În același timp, PSRM remarcă faptul că rămîne a fi deschis pentru discuții, însă timpul în care pot fi luate anumite decizii se epuizează din punct de vedere juridic, după care parlamentul urmează să fie dizolvat și să fie anunțate alegerile parlamentare anticipate.

Partidul Socialiștilor și-a expus poziția categorică împotriva alegerilor anticipate, care reprezintă o cale nedorită în actuala situație politică din Moldova. Cu toate acestea, o abatere semnificativă de la deciziile luate de organele colegiale supreme de conducere a partidului este neacceptabilă. Considerăm că în această săptămînă este posibilă reluarea dialogului și găsirea unei soluții care ar putea conveni ambelor părți, și intereselor alegătorilor, dar și a țării în general.

De asemenea, anunțăm că în această săptămîna va fi convocat Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă