PSRM

20 septembrie 2023

Conducerea PSRM a participat la lansarea cursei auto „Victoria în inimile noastre”

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, și președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, au participat astăzi la lansarea cursei auto „Victoria în inimile noastre” care a avut loc la Memorialul gloriei militare „Eternitatea” din Chișinău.

„Sunt sigur că memoria despre Marele Război pentru Apărarea Patriei și a Victoriei va trăi mereu în inimile cetățenilor moldoveni. Ținem minte! Ne mândrim!”- a remarcat Igor Dodon în cadrul ceremoniei de depunere a florilor la ”Focul Veșnic”.

Scopul acestei acțiunii este de a populariza fapta eroică a soldaților-eliberatori sovietici, de a combate falsificarea istoriei și de a proteja adevărul istoric. Automobiliștii se vor deplasa pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, precum și vor ajunge în România și Bulgaria. Toți doritorii au posibilitatea să participe la această acțiune.

Această frumoasă inițiativă a apărut cu 10 ani în urmă, în Hantî-Mansiisk, ulterior fiind preluată în toată Rusia, precum și în multe țări CSI: Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, Belarus etc.
Menționăm că cursa auto a fost organizată cu sprijinul Comitetului Național Coordonator „Victoria” și al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă