PSRM

17 februarie 2020

Întâlnire de lucru între președinte, premier și conducerile PSRM și PDM. Decizii: fără geopolitică și cu un plan eficient de guvernare pentru următorii ani

Conducerea Partidului Socialiștilor a participat la întîlnirea de lucru cu Președintele RM, președintele Parlamentului, primul ministru, precum și cu liderii PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți.
Conducerea PSRM a participat la întîlnirea de lucru cu Președintele RM, președintele Parlamentului și primul ministru.

Igor Dodon a menționat că este o conlucrare fără precedent în ultimii ani între cele trei instituții ale statului. Președintele a făcut o trecere în revistă a inițiativelor sociale deja lansate și a cerut Guvernului să urgenteze implementarea acestora.

Premierul Ion Chicu a prezentat proiectele la care muncește Guvernul și a povestit la ce etapă de implementare se află. Aici vorbim despre îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, creșterea numărului de locuri de muncă și a veniturilor la bugetul de stat, dar și despre reformarea și modernizarea instituțiilor.

Liderii PSRM și PDM au cerut ca agenda guvernamentală să fie adaptată la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor. Liderii celor două formațiuni au convenit cu premierul ca periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate.

Participanții la întâlnirea comună cu președintele și premierul au convenit că este necesar de realizat în comun un plan de dezvoltare al țării pe următorii ani, astfel încât Parlamentul și Guvernul să poată veni cu acțiuni concrete în acest sens.

Părțile s-au înțeles că platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice dezbateri geopolitice și să urmeze o direcție de dezvoltare europeană.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă