PSRM

15 septembrie 2022

Conducerea PSRM la întrevederea cu Ambasadorul UE: Întreaga societate trebuie să se unească pentru a asigura dezvoltarea durabilă a statului

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM, au avut o întrevedere, la sediul formațiunii, cu Janis Mazeiks, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Părțile au discutat despre agenda politică și atacurile fără precedent ale guvernării asupra opoziției. Vlad Batrîncea a atras atenția ambasadorului asupra numeroaselor încălcări și a lipsei de transparență în procesul de reformare a justiției și a altor domenii importante, remarcând faptul că elaborarea și realizarea reformelor trebuie să aibă un caracter incluziv și să reprezinte un consens în societate.

Olga Cebotari a subliniat că Republica Moldova trece prin mai multe crize sistemice regionale și interne, din care cauză este inadmisibil ca anumite forțe politice să folosească ideea integrării europene în scopuri personale și în calitate de „carte blanche” pentru a ignora critica și a face abuz de putere.

Părțile au menționat importanța schimbului de opinii și au convenit în privința continuării dialogului în mod sistematic.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă