PSRM

17 octombrie 2022

Conducerea PSRM, la o întrevedere cu Leonid Kalașnikov: producătorii moldoveni doresc și sunt gata să exporte în Rusia

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, secretar executiv al PSRM împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM au avut o întrevedere cu Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții.

Părțile au subliniat importanța respectării statutului constituțional de neutralitate al Republicii Moldova, remarcând necesitatea menținerii păcii și stabilității în Republica Moldova și neadmitere a implicării acesteia în orice scenariu militar.

Vlad Batrîncea a subliniat că poporul Republicii Moldova se află într-o situație foarte dificilă din cauza crizei economice și energetice actuale și s-a adresat autorităților Federației Ruse cu solicitarea de a contribui la revizuirea prețurilor la gaze pentru partea moldovenească în vederea susținerii cetățenilor Moldovei.

În cadrul discuției a mai fost menționată importanța reluării de către Republica Moldova a relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă, a revenirii produselor moldovenești pe piața rusă și asigurării accesului pe această piața pentru toți producătorii din Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă