PSRM

11 aprilie 2023

Conducerea PSRM: suntem pregătiți să facem față oricăror provocări cu care se confruntă Republica Moldova

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat deciziile luate de Consiliul Republican al PSRM, în ședința din 10 aprilie.

Vlad Batrîncea a menționat că ședința Consiliului Republican a fost foarte importantă pentru consolidarea echipei de partid.

„PSRM este un partid politic puternic, o forță de opoziție. Ceea ce deosebește PSRM de alte partide este că suntem o echipă. În ultimele luni, am respins multe atacuri împotriva noastră, diverse încercări de destabilizare a formațiunii. În ciuda acestui fapt, am păstrat echipa PSRM, care rămâne o forță decisivă pe arena politică, care va determina procesele politice viitoare din Republica Moldova”, a remarcat socialistul.

Vlad Batrîncea a remarcat că Igor Dodon a fost inclus în Comitetul Executiv al PSRM și ales secretar executiv al PSRM, amintind că în conformitate cu Statutul PSRM, Comitetul Executiv este un organ de conducere colegial și toate deciziile partidului se iau de comun acord. Vlad Batrîncea, ex-secretarul executiv al PSRM, rămâne la conducerea formațiunii.

Igor Dodon a menționat importanța deciziilor Consiliului Republican pentru consolidarea echipei de partid. De asemenea, Dodon a mai specificat că de astăzi toate declarațiile sale vor reflecta strict poziția partidului și vor fi coordonate cu Comitetul Executiv.

„În ultima perioadă au fost foarte multe discuții despre PSRM, inclusiv presupuneri despre lichidarea formațiunii. Au fost și din cei care îngropau partidul pe parcursul a 12 ani, de când am fost ales lider al acestui partid. Dar să fim sinceri, astăzi echipa PSRM este singura care poate veni la putere în locul partidului Maiei Sandu și al ei personal. Suntem pregătiți să răspundem oricăror provocări cu care se confruntă Republica Moldova”, a subliniat Igor Dodon.

Igor Dodon s-a adresat și foștilor membri ai partidului care au părăsit formațiunea: „Dacă veți dori să reveniți, drum înapoi nu mai este. Pentru noi, nu mai existați politic. Ați plecat – sunteți plecați”.

Pe final, Igor Dodon s-a adresat susținătorilor Partidului: suntem alături de voi, suntem împreună, nu cedăm în fața presiunilor și vom face tot posibilul ca această guvernare să plece, pentru ca cetățenii să aibă o conducere care va avea grijă de ei.”

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă