PSRM

30 noiembrie 2020

Conducerea țării a examinat subiectul cu privire la aprobarea bugetului pentru anul 2021

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

În cadrul acesteia, au fost discutat mai multe chestiuni legate de aprobarea de către Guvern a bugetului pentru anul 2021 și transmiterea documentului spre examinare în Parlament.

De asemenea, a fost abordată problema privind plafonarea taxelor locale – această inițiativă este susținută de majoritatea administrațiilor publice locale și de investitori, inclusiv de cei de peste hotare.

A fost menționat și faptul că actuala conducere a țării intenționează să continue implementarea proiectelor de infrastructură de amploare, inclusiv prin atragerea investitorilor străini.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost examinată situația din domeniul sănătății, care se agravează din cauza creșterii fără precedent a numărului de persoane contaminate cu COVID-19, atât în Moldova, cât și în lume.

În legătură cu aceasta, s-a menționat faptul că, deși sistemul național de sănătate dispune la moment de numărul necesar de paturi și de utilaje pentru combaterea epidemiei, se resimte o insuficiență acută de cadre medicale. Din acest motiv, conducerea țării a venit cu un apel repetat către cetățeni să respecte cu strictețe toate regulile sanitar-epidemiologice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă