PSRM

17 octombrie 2021

Rezoluția aprobată în cadrul mitingului în susținerea lui Alexandru Nesterovschi, candidat la funcția de primar al orașului Bălți din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Rezoluția aprobată în cadrul mitingului în susținerea lui Alexandru Nesterovschi, candidat la funcția de primar al orașului Bălți din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Partidul Socialiștilor își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu acțiunile iresponsabile ale noii guvernări și consecințele devastatoare ale acestora.

O îngrijorare deosebită provoacă creșterea vertiginoasă necontrolată a prețurilor la toate categoriile de mărfuri, ceea ce afectează situația socială și cea financiară a cetățenilor noștri. Eșecul noii guvernări îi face vulnerabili pe cetățenii noștri în fața consecințelor deciziilor neprofesioniste și iresponsabile ale noilor „conducători”.

Un alt factor care provoacă îngrijorare generală îl constituie incertitudinea privind soluționarea problemei gazelor naturale care a generat înainte de sezonul de încălzire și a rezultat din realizarea agendei politice unilaterale a noii guvernări. Partidul Socialiștilor condamnă poziția unilaterală a clasei politice de la guvernare. Considerăm că statul trebuie să colaboreze cu toți partenerii externi, atât cu cei din Vest, cât și cu cei din Est.

Condamnăm dictatura pe care încearcă s-o instaureze noua guvernare prin acapararea instituțiilor statului. Uzurparea este inadmisibilă într-o societate democratică și trebuie să fie sancționată conform legii. Situația care s-a creat în jurul reținerii procurorului general este un alt indicator al presiunii pe care guvernarea actuală o exercită asupra instituțiilor independente ale țării noastre.

Partidul Socialiștilor își exprimă îngrijorarea în legătură cu corupția totală care s-a infiltrat în instituțiile guvernamentale, în care rudele reprezentanților noii guvernări ocupă funcții „bine plătite”. Cumătrismul și nănășismul sunt una dintre formele deschise ale corupției și trebuie să fie urmărite penal.

Considerăm că haosul dezlănțuit de noua guvernare este inadmisibil. Partidul Socialiștilor va insista asupra unei atitudini echitabile față de orașul Bălți, deoarece acest oraș este demn de ceva mai bun. Orașul Bălți are nevoie de o guvernare onestă care va apăra interesele cetățenilor și va acționa în interesele bălțenilor. Noi avem o echipă puternică, capabilă să obțină rezultate pozitive pentru dezvoltarea municipiului și pentru sporirea bunăstării cetățenilor săi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă