PSRM

05 februarie 2021

Rețelele sociale devin un instrument de cenzură și un atac direct asupra libertății de exprimare, spune Igor Dodon

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că rețelele sociale s-au transformat într-un instrument de dirijare a opiniei publice și acest instrument se află în mâinile unor anumite forțe, care își permit să cenzureze pe unii și să-i favorizeze pe alții.

”Am avut diferite situații legate de conturile pe rețelele de socializare. Am avut sute de cazuri când au fost blocate conturile de Facebook ale activiștilor și simpatizanților PSRM. Vă amintiți ce s-a întâmplat în SUA când a fost blocat contul fostului președinte? Rețelele sociale s-au transformat într-un instrument de influențare a opiniei publice și acest instrument se află în mâinile unor forțe anume. Acest instrument este foarte des folosit și nu sunt oferite condiții egale pentru toți participanții. Din păcate, acest lucru nu poate fi controlat. Am fost în situații când erau șterse like -urile de pe conturile mele. Am văzut cum pe oponenții noștri îi ridicau în rating, iar pe membrii noștri invers”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii de vineri.

Potrivit liderului PSRM, acest fenomen este foarte periculos și reprezintă un atac direct asupra libertății de exprimare.

”Tot mai mult vedem că libertatea de exprimare lipsește pe rețelele de socializare. Credeți-mă, oamenii vor reveni la discuția directă sau la ziare. Ceea ce se întâmplă acum pe rețelele sociale este foarte periculos. Înțeleg unele țări care au început să reglementeze funcționarea acestor rețele. În cazul Moldovei cred că acest lucru nu este posibil, dar devine periculos”, a spus președintele PSRM.

Igor Dodon a mai declarat că oponenții săi la alegerile prezidențiale au investit 10 milioane de euro în rețelele de socializare, fără a declara aceste cheltuieli, așa cum prevede legea.

”Noi putem demonstra acest lucru. Banii nu au fost achitați din ”Fondul electoral”, dar prin diverse ONG-uri și proiecte. Pe noi de blocau și acest lucru a avut o influență asupra rezultatelor alegerilor. Așa va fi în continuare. Acest lucru nu se încadrează în normele unui stat de drept”, a conchis liderul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă