PSRM

19 iunie 2019

Consiliul Republican al PSRM a discutat despre situația politică și strategiile partidului în condițiile actuale

În cadrul ședinței Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din 19 iunie, s-a discutat despre strategiile Partidului Socialiștilor în condițiile actuale, pregătirea pentru alegerile locale, poziția fracțiunii parlamentare a PSRM și susținerea Guvernului Maiei Sandu, precum și despre refuzul categoric al „traseismului politic” în parlament.

Așa cum a menționat Președintele RM, liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, după desfășurarea ultimei ședințe a Consiliului Republican din 7 iunie, în Republica Moldova s-au întîmplat mai multe evenimente importante ( inclusiv formarea majorității parlamentare și investirea unui Guvern funcțional) despre care a fost necesar să se dicute astăzi și prin urmare să fie elaborată o strategie a partidului în condițiile actuale.

“PSRM, dintr-un partid de opoziție a devenit un partid de guvernămînt, de aceea am discutat cu colegii din organizațiile teritoriale despre strategia actuală a partidului”, a afirmat Igor Dodon.

De asemenea, el a remarcat că un subiect separat, dar foarte important este pregătirea pentru alegerile locale, care ieri au fost stabilite pe 20 octombrie 2019, iar conform legislației campania electorală va începe pe 20 august.

„Am discutat cu colegii despre pregătirea pentru alegerile locale, precum și despre unele acțiuni care vor fi întreprinse în timpul cel mai apropiat”, a declarat Igor Dodon.

El și-a exprimat convingerea că această noua perioadă din istoria țării a început datorită susținerii fracțiunii PSRM din parlament.

„Noi suntem pregătiți să susținem Guvernul Sandu, aceasta este poziția fermă a PSRM. Vom asigura votul fracțiunii socialiștilor pentru a implementa reformele pe care le va promova Guvernul Sandu. Evident, le vom discuta împreună pentru că este vorba despre un consens politic. Vom face tot posibilul ca această guvernare să se mențină pe o perioadă cît mai mare, preferabil pe întreaga perioadă a mandatului, dacă se va reuși”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, liderul neformal al PSRM a subliniat că partidul este categoric împotriva “traseismului politic”, care a fost practicat în ultimii ani.

„Noi nu vom permite ca în fracțiunea PSRM să vină membri din alte fracțiuni, sau deputați independenți. Din componența fracțiunii PSRM fac parte 35 de deputați și anume în această componență fracțiunea își va sfîrși mandatul, fie pînă la alegerile parlamentare anticipate”, a spus Igor Dodon.

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a declarat pentru jurnaliști că Consiliul Republican a trasat niște puncte ce țin de pregătirea pentru alegerile locale, care vor avea loc pe 20 octombrie.

„În realitate, Partidul Socialiștilor este mereu în campanie electorală și nu ascundem acest lucru. Noi suntem mereu apropae de alegătorii noștri. Iar săptămîna trecută am desfășurat zilele de informare politică, în cadrul cărora am explicat situația membrilor partidului și cetățenilor”, a afirmat Zinaida Greceanîi.

De asemenea, ea a accentuat că astăzi a mulțumit colegilor pentru susținerea oferită în această perioadă foarte dificilă, pentru că uneori oamenii pur și simplu nu înțelegeau ce se întîmplă.

„Dar eu, sunt convinsă că decizia care a fost luată și în rezultatul căreie s-a format majoritatea parlamentară a fost una corectă. Și noi suntem dispuși să ocolim uneltele ascuțite în relațiile cu partenerii noștri. Noi avem un singur interes și acesta este interesul Republicii Moldova și al cetățenilor țării, de aceea, noi vom urma această cale”, a menționat președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a anunțat că PSRM finisează perioada de desfășurare a conferințelor raionale și a alegerilor în organizațiile teritoriale ale partidului. Aceste conferințe urmează să se finalizeze la începutul lunii iulie.

Președintele PSRM a mai remarcat că la alegerile locale Partidul Socialiștilor va miza pe acei activiști care sunt cunoscuți și muncesc de mult timp în organizațiile sale terotoriale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă