PSRM

07 octombrie 2022

Consiliul Republican al PSRM: trebuie să readucem țara pe calea democrației

La 6 octombrie a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. La ședință au participat deputați, președinți de raioane, primari de orașe și sate, consilieri de toate nivelurile.

Participanții la ședință au trecut în revistă situația politică actuală din țară, au constatat agravarea problemelor țării și ale cetățenilor, precum și incapacitatea absolută a guvernării Maiei Sandu de a le rezolva. Mai mult, partidul de la guvernare doar adâncește criza social-economică și amenință democrația în Moldova. Guvernarea preferă represiunile și cenzura în locul dialogului și consolidării.

Consiliul a constatat că în aceste condiții sunt necesare acțiuni clare și decisive nu doar ale opoziției și partidelor, ci ale întregii societăți, care a devenit ostatică situației.

Consiliul Republican a însărcinat Comitetul Executiv să poarte discuții cu forțele și organizațiile politice sănătoase pentru a consolida societatea și a organiza evenimente, consultări și proteste la nivel național cu scopul de a schimba puterea și de a readuce țara pe făgașul democrației și dezvoltării.

Cetățenii Republicii Moldova așteaptă și cer soluții prompte și clare de depășire a crizei din Moldova.

Ținând cont de acest obiectiv, Consiliul Republican al PSRM a aprobat activitatea fracțiunii parlamentare de elaborare a planului anticriză și a decis asupra necesității organizării unor ample discuții publice cu participarea experților, partidelor și organizațiilor de profil.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă