PSRM

04 mai 2020

Republica Moldova iese treptat din starea de urgență, cu păstrarea măsurilor de protecție

Oamenii revin la muncă, agenții economici își reiau activitatea, iar școlile rămân închise până la începerea noului an școlar. Etapele ieșirii treptate din starea de urgență au fost discutate astăzi de către reprezentanții celor 2 partide de guvernare cu premierul și președintele țării. În cadrul întâlnirii, a fost menționată importanța măsurilor de protecție în contextul ridicării restricțiilor și reluării activității de business.

Starea de urgență se încheie, așa cum a fost planificat, la 15 mai. Cu toate acestea, școlile din țară rămân închise, iar elevii vor termina anul școlar continuând studiile la distanță. Părțile au făcut un schimb de opinii privind organizarea examenelor de Bacalaureat din acest an, urmând ca o decizie în acest sens să fie anunțată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la mijlocul lunii mai.

Un alt subiect discutat a fost situația din agricultură, cauzată de seceta puternică din acest an. Reprezentanții celor 2 partide parlamentare s-au pronunțat pentru o evaluare și o analiză clară a situației din acest sector și au convenit că, în funcție de pagube, Executivul va examina posibilitatea de a veni cu suport pentru agricultori.

Cele 2 formațiuni eu trecut în revistă prioritățile Guvernului și Parlamentului în următoarele 2 săptămâni, dar și după finalizarea stării de urgență.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă