PSRM

12 decembrie 2019

Republica Moldova este interesată în investiții din Ungaria

Budapesta, 12 decembrie 2019 – Republica Moldova este interesată în investiții din Ungaria, oferind un cadru fiscal atractiv și condiții bune de activitate, inclusiv în cadrul Zonelor Economice Libere și a Parcurilor Industriale, a spus președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Izer Norbert, Secretar de stat pentru afaceri fiscale, Ministerul Finanțelor al Ungariei.

Oficialii au făcut schimb de opinii despre instrumente fiscale care ajută la protejarea pieței și a producătorilor locali. De asemenea, părțile au discutat despre politicile fiscale și bugetare, precum și reglementări de impozitate și securitate socială. Un subiect aparte abordat la întrevedere a fost lupta cu economia tenebră, precum și reconfirmarea deschiderii pentru intensificarea colaborării în lupta împotriva corupţiei şi spălării banilor.

În Republica Moldova activează 50 de întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumînd 68,535 mln. lei. Ungaria ocupă locul 18 după volumul capitalului investit în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi efectuează o vizită oficială în Ungaria, la invitația omologului său László Kövér, în perioada 11-14 decembrie curent, în fruntea unei delegații parlamentare care include președintele comisiei agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei nominalizate Vladimir Bolea și președintele comisiei administrației publice Vasile Bîtcă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă