PSRM

26 septembrie 2019

Republica Moldova este interesată de consolidarea cooperării cu Franța

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu delegația Grupului de prietenie Franța-Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze. Delegația se află în Republica Moldova la invitația speakerului Zinaida Greceanîi și este condusă de Jean-Michel Mis, Președintele Grupului de prietenie Franța-Moldova, membru al Comisiei pentru legi constituționale, legislație și administrare generală.

Participanții la discuții au făcut un schimb amplu de opinii privind relațiile moldo-franceze pe mai multe dimensiuni și oportunitățile de extindere a acestora.

”Moldova și Franța mereu au avut relații bune de cooperare și prietenie, iar actuala majoritate parlamentară este interesată și deschisă pentru a le valorifica și aprofunda în continuare”, a declarat Președintele Parlamentului.

Speakerul a remarcat buna colaborare comercial-economică, în Moldova activînd peste 200 de întreprinderi cu capital francez, dar și cea interparlamentară și umanitară, inclusiv pe filiera francofonă.

Zinaida Greceanîi a reiterat interesul autorităților pentru dinamizarea cooperării cu Franța în toate domeniile, inclusiv cel investițional, subliniind angajamentul ferm pentru protejarea investițiilor străine.

La rîndul său, Jean-Michel Mis a relevat despre disponibilitatea Republicii Franceze pentru avansarea relațiilor cu țara noastră prin identificarea de noi elemente de cooperare care să asigure o mai mare proximitate și eficacitate pentru cetățeni. În acest sens, Jean-Michel Mis și Zinaida Greceanîi au exprimat poziția comună privind utilitatea intensificării raporturilor moldo-franceze la nivel regional.

De asemenea, deputatul francez a accentuat susținerea pentru realizarea reformelor implementate de coaliția de guvernare a Republicii Moldova.

La întrevedere a participat vicepreședintele Grupului de prietenie Republica Moldova-Republica Franceză, Doina Gherman, președinta Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă