PSRM

24 octombrie 2019

Republica Moldova apreciază înalt relațiile de parteneriat și cooperare cu Regatul Suediei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a avut astăzi o întrevedere cu omologul său suedez, Președintele Riksdagului Regatului Suediei, Andreas Norlén, în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlamente de la Strasbourg.

În cadrul întrevederii părțile au făcut un amplu schimb de opinii privind evoluția relațiilor de parteneriat și cooperare dintre țările noastre.

Zinaida Greceanîi a remarcat că Republica Moldova apreciază înalt relația de parteneriat dintre Republica Moldova și Regatul Suediei. Țara noastră beneficiază  plenar de suportul suedez în cadrul diferitelor programe, impactul cărora este resimțit de către cetățenii țării noastre.

Speakerul a exprimat recunoștința pentru asistența valoroasă acordată Moldovei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare Internațională (SIDA) în diverse domenii.

Părțile s-au pronunțat pentru continuarea cooperării bilaterale pe toate dimensiunile, inclusiv la nivel local.

Speakerul moldovean s-a arătat convinsă că summitul Președinților de Parlament din Statele Nordice și Baltice (NB8), care va fi găzduit în decembrie de Moldova, va contribui la o mai bună colaborare dintre forurile legislative ale țărilor noastre.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei au fost stabilite la 12 iunie 1992. Suedia se află în topul donatorilor Moldovei, cu o contribuție anuală de circa 12 milioane Euro.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă