PSRM

07 iunie 2022

Reprezentanții fracțiunii parlamentare a BCS au avut o întrevedere cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova

Astăzi, Vlad Batrîncea, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, secretar executiv al PSRM, împreună cu Zinaida Greceanii, preşedintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor şi deputații socialişti Adela Răileanu şi Vasile Bolea au avut o întrevedere cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez și Inese Lībina-Egnere, care se află în Moldova cu o vizită de documentare.

În cursul întrevederii părțile au abordat mai multe subiecte legate de funcţionarea instituțiilor democratice în ţara noastră, reformele din domeniul justiției, mass-media s.a.

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor au relatat despre derapajele admise de actuala guvernare în politică, economie şi sfera socială din Republica Moldova, care conduc la pauperizarea rapidă a populaţiei şi la distrugerea economiei țării. De asemenea, oficialii APCE au fost informați despre acțiunile actualului regim de persecutare şi obstrucționare a opoziției cu scopul de a sustrage atenţia cetățenilor de la problemele reale din țară.

Referindu-se la reforma justiției, socialiştii au remarcat că aceasta a fost politizată de PAS, legislația fiind modificată cu încălcări ale Constituției Republicii Moldova, fără a se ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

În context, au fost semnalate abuzurile admise de PAS în modificarea legislației din domeniul audiovizualului care conduc la îngrădirea dreptului jurnaliștilor la libera exprimare.

Totodată, socialiştii au vorbit despre atitudinea majorității parlamentare față de opoziție, menționând că toate inițiativele legislative lansate de BCS, sunt ignorate, nefiind incluse în ordinea de zi şi examinate în cadrul ședințelor plenare ale Parlamentului. Vlad Batrîncea a subliniat că rolul opoziției într-o societate democratică este foarte important, chemând guvernarea să revină la dialog, consens, respectarea normelor democratice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă