PSRM

03 februarie 2016

Consilierii socialişti din CMC îndeamnă fracţiunile municipale să nu participe la şedinţa din 4 februarie curent la care vor fi dezbătute circa 400 priecte de decizie de repartizare a terenurilor municipale

Majoritatea consilierilor municipali – 26 la număr vor boicota şedinţa CMC din data de 4 februarie deoarece ordinea de zi propusă de primărie conţine circa 449 de chestiuni dintre care 400 presupun darea în arendă, privatizări de pămînt municipal etc. Astfel, se intenţionează a vota la pachet sute de proiecte ce conţin delapidări ale proprietăţii municipale. Despre aceasta a declarat preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ceban a menţionat că socialiştii împreună cu consilierii din fracţiunea Partidului Nostru, PCRM şi consilierul municipal Ion Ştefăniţă din CMC au ajuns la un acord ca următoarea şedinţă a consiliului să aibă loc pe 11 februarie, astfel încît consilierii să aibă timp pentru a examina ordinea de zi, care este una destul de mare.

Cu toate acestea Ceban susţine că primarul general a anunţat recent că solicită convocarea şedinţei CMC pe 4 februrie, iar pentru a evita ca să se voteze la pachet mai multe proiecte ce conţin fărădelegi, socialiştii împreună cu consilierii din fracţiunile menţionate mai sus intenţionează să boicoteze această şedinţă.

20160203-005Ceban a subliniat că la nivel local dezastrul în municipiul Chişinău continuă şi socialiştii s-ar bucura să-l vadă pe primar nu pe panouri publicitare ci alături de chişinăuieni, acolo unde sînt admise ilegalităţi.

“Ieri am văzut un show de prost gust a aşa-numitului primar general de Chişinău. Pe toate le-a făcut pînă acum: cu Moş Crăciun s-a plimbat, bradul l-a schimbat, acuma l-am văzut în ipostaza de şobolan zburător sau adică un fel de „badman”. Noi foarte mult ne-am dori să-l vedem pe Dorin Chirtoacă pe excavator, pe tractor, pe copac, ca de exemplu la Miron Costin sau la Codreanca, sau la Andrei Doga acolo unde au loc fărădelegi născute de către administraţia pe care o conduce. Am dori de asemenea să-l vedem şi la familiile victimelor exploziei din localul “La Soacra” să-şi ceară scuze şi să fie macar o demisie pe acest caz, aşa, cel puţin, de ochii lumii. ” a conchis Ion Ceban.

De asemenea, consilierii PSRM cer includerea în ordinea de zi a subiectelor ce ţin de moratoriu pe construcţiile problematice, atragerea la răspundere a responsabililor de tragedia din localul “La Soacra”,  demiterea funcţionarilor primăriei şi organizarea unui concurs de angajare a acestora în bază de concurs public. Totodată socialiştii au menţionat că vor contiuna să lupte pentru interesele cetăţenilor, şi vor asigura transmiterea on-line a şedinţelor comisiilor municipal pentru a preveni comiterea ilegalităţilor în capitala ţării.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă