PSRM

24 februarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia

Erevan, 24 februarie 2020 – Relațiile dintre Republica Moldova și Armenia au un potențial mare care urmează să fie valorificat în beneficiul locuitorilor celor două țări, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia Ararat Mirzoian.

Oficialii au menționat deschiderea și interesul pentru preluarea experienței și bunelor practici de reforme implementate cu succes.

Zinaida Greceanîi a exprimat respectul pentru modul în care Armenia își păstrează și valorifică tradițiile, inclusiv prin implicarea activă a diasporei armene, precum și pentru politicile economice implementate de autoritățile de la Erevan. Ea a exprimat convingerea că vizita oficială la Erevan va impulsiona cooperarea între cele două țări. În context, Președintele Parlamentului a adresat Grupului de prietenie parlamentară cu Moldova al Adunării Naționale a Armeniei o invitație de a efectua o vizită la Chișinău.

La rîndul său, Ararat Mirzoian a remarcat că relațiile dintre popoarele noastră numără mai multe secole, iar Armenia este interesată să le dezvolte în continuare în toate sferele – politică, umanitară, comercial-economică etc. De asemenea, Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia a exprimat disponibilitatea de a împărtăși experiența Armeniei în ce privește procesele integraționiste.

Întrevederea președinților Legislativelor a fost succedată de întîlnirea delegațiilor în format extins, la care au participat membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova, speakerul și vicespeakerii Adunării Naționale din Armenia, precum și conducători ai fracțiunilor parlamentare din Parlamentul armean.

Zinaida Greceanîi a înscris un mesaj în Cartea oaspeților de onoare ai Adunării Naționale a Republicii Armenia. Cei doi Președinți de Parlament au plantat un arbore în Parcul Adunării Naționale, conform tradiției locale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă