PSRM

02 decembrie 2021

Regimul Sandu, copia fidelă a regimului Plahotniuc

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată cu îngrijorare faptul că regimul Maiei Sandu pășește activ pe calea capturării statului după modelul regimului odios al lui Vladimir Plahotniuc. Anume sub acest aspect trebuie privită decizia abuzivă din noaptea trecută a Comisiei Electorale Centrale, subordonate regimului de la guvernare, care, la indicația directă a Maiei Sandu, a anulat votul popular al cetățenilor din municipiul Bălți.

Chiar dacă Partidul ”Șor” este concurentul nostru politic, considerăm că ceea ce s-a întâmplat în raport cu candidatul scos din cursa electorală reprezintă o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală. Exact la fel a procedat regimul Plahotniuc în raport cu alți concurenți electorali, pe care i-a scos ilegal din cursa electorală sau chiar a anulat rezultatele alegerilor. În esență, regimul nu a făcut altceva decât a anulat votul și opțiunea a circa 48% din cei care au participat în primul tur de scrutin la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți.

PSRM a atras atenția de multe ori la faptul că regimul Sandu capturează instituțiile statului, inclusiv cele care prin lege trebuie să fie independente. Și-au supus și procuratura, și justiția, și servicii speciale. Toate au fost transformate, ca pe timpul lui Plahotniuc, în instrumente de luptă împotriva oponenților politici, contrar misiunii lor constituționale. De altfel, multe dintre abuzurile din partea acestor instituții sunt realizate de aceiași oameni, care l-au servit pe oligarhul Plahotniuc, iar acum sunt în slujba actualului regim anti-democratic.

Pe această cale atragem atenția misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să ia atitudine față de derapajele de la principiile și normele statului de drept. În caz contrar, în această parte a Europei se va dezvolta un regim autoritar, care mereu va calcă peste valorile democrației și nu va ține cont de lege.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă