PSRM

24 mai 2022

Regimul Maiei Sandu a dezlănțuit teroarea „galbenă” împotriva opoziției

ПСРМ

Guvernarea din Republica Moldova degradează vertiginos până la nivelul unei dictaturi uzurpatoare, represive.

Neîndeplinind niciuna dintre promisiunile sale, aducând majoritatea covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova la o sărăcie lucie, incapabil să rezolve vreo problemă cu care se confruntă societatea moldovenească, regimul autoritar al Maiei Sandu încearcă să compenseze prostia și incompetența sa prin represiuni politice împotriva reprezentanților opoziției.

În loc să tempereze creșterea necontrolată a prețurilor și tarifelor, inflația galopantă care pe zi ce trece îi face pe oameni tot mai săraci, această guvernare se luptă cu opoziția.

Reținerea lui Igor Dodon, ex-președinte al țării, președinte de Onoare al Partidului Socialiștilor, perchezițiile la domiciliu și în casa părintească semnifică revenirea așa-numitei „guvernări proeuropene” la cele mai rele practici din perioada statului capturat și a nașului neîncoronat al acestuia, Vlad Plahotniuc.

Putem afirma cu îndrăzneală că astăzi, Maia Sandu este noul Plahotniuc. Aceleași metode de menținere cu orice preț a puterii, aceiași procurori care execută ordinele criminale. Cu același cinism, ea își reglează conturile cu oponenții, utilizând instituțiile de drept ale statului și transformându-le în organe represive.

Moldova n-a văzut acuzații mai absurde, ridicole și nefondate decât cele aduse lui Igor Dodon. Cât face doar acuzația de trădare de Patrie, adusă unui patriot și statalist moldovean?! Și din partea cui vine aceasta? De la cei care cu mândrie poartă în buzunare pașapoarte străine, au o atitudine servilă față de conducătorii statului vecin, umilindu-și propria țară; pas cu pas duc la lichidarea Moldovei independente și suverane.

Pentru noi, este absolut clar că represiunile împotriva lui Igor Dodon sunt provocate doar de faptul că el a criticat systematic și argumentat regimul actual, demascând mediocritatea monstruoasă și incompetența, dezvăluind esența antipopulară și antistatală a acestuia.

Tot ce se întâmplă astăzi în jurul președintelui de Onoare al Partidului Socialiștilor nu este altceva decât o isterie a lui Sandu și acoliților săi, este frica lor față de furia poporului, de protestul care se conturează în nucleul societății împotriva politicii de genocid promovată de regim.

Însă spectacolul de prost gust, cunoscut în popor ca „show-ul cu mascați”, nu este apt să distragă atenția populației de la starea deplorabilă în care s-a ajuns din cauza acestor conducători nenorociți. Spectacolele sunt bune doar dacă este pâine. Dar guvernarea i-a lipsit pe oameni de pâine.

Noi, socialiștii, niciodată nu i-am abandonat pe colegii noștri. Dar îndemnăm toată lumea să înțeleagă că astăzi a lupta pentru Igor Dodon, calomniat și reprimat ilegal, înseamnă a lupta pentru drepturile sociale și civile ale întregii societăți moldovenești.

Acțiunile guvernării sunt un motiv pentru consolidarea tuturor cetățenilor Moldovei întru combaterea regimului dictatorial.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă