PSRM

16 noiembrie 2017

Referendumul din 19 noiembrie este alegerea dumneavoastră. Decideți personal sau va decide cineva pentru dumneavoastră

La ultima conferință de presă susținută de fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, pe 16 noiembrie, au fost făcute totalurile campaniei pentru referendumul „Anti-Chirtoacă”.

Locația pentru susținerea conferinței privind totalurile nu a fost aleasă întâmplător – ruinele grădiniței de copii N 166 de la Buiucani, unde până în 2009 locuitorii cartierului și-au dus copiii. Dar, în anul 2009 grădinița a fost închiriată de către administrația primăriei, condusă de Dorin Chirtoacă, după care a fost vândută de mai multe ori și, în cele din urmă, a fost distrusă.

”Am ales acest loc în mod intenționat ca să aducem mai multă claritate dezastrului care se întâmplă în oraș în ultimii câțiva ani”, a declarat Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău(CMC), Ion Ceban.

El a menționat că zeci de obiecte de infrastructură socială: spitale, policlinici, case de cultură, case de creație, școli, grădinițe, au dispărut în ultimii ani pentru că cineva a avut nevoie de terenurile pe care sa aflau aceste instituții.

În special, nu departe de ruinele fostei grădinițe de copii nr. 166 se află terenul unde a fost localizată grădinița nr. 178, demolată prin autorizație personală a lui Dorin Chirtoacă.

În același timp, atunci când pe terenurile de joacă pentru copii și cele sportive se construiau blocuri de locuit, în municipiu nu a fost construit nici un obiect social.

ffd38430-54f2-40a7-bf16-3e1f15f7b0abIon Ceban le-a mulțumit tuturor cetățenilor care au semnat pentru demisia lui Dorin Chirtoacă și pentru organizarea acestui referendum.

”Sunt peste 80 de mii de locuitori ai municipiului Chișinău. Este o cifră impunătoare și sperăm ca toți locuitorii municipiului sa vină la referendumul din 19 noiembrie și să voteze demisia acestui primar incompetent, corupt și iresponsabil”.

Șefel fracțiunii a mulțimit și tuturor colegilor, inclusiv de partid, care au făcut campanie pentru acest referendum.

”Suntem de foarte multe ori învinuiți de tot ce vreți, dar ei nu văd ceea ce este cu adevărat real. A fost o campanie apolitică, corectă din punctul nostru de vedere în tot ce am făcut. Nici măcar culoarea specifică partidului nu a fost utilizată în această campanie.

Nu am vrut să facem politică sau geopolitică, exact așa cum nu am făcut doi ani de zile în Consiliul municipal Chișinău.  Nu găsiți nici o declarație a colegilor mei în CMC, în sala din primărie, care se referă la altceva decât administrarea treburilor din oraș. Este un principiu pe care îl respectăm în mod categoric”, a subliniat Ion Ceban.

El a menționat, de asemenea, că referendumul pentru demisia primarului incompetent, corupt, iresponsabil este un procedeu democratic. Cu ajutorul referendumului la care pot participa toți locuitorii municipiului, putem să demonstrăm că oricine care nu corespunde funcției poate să fie destituit din această funcție.

”Nu mai vrem ca în Chișinău copiii să fie otrăviți în grădinițe, ca terenurile de joacă să fie distruse, ca trotuarele să fie sparte, ca să nu existe lumină, nu vrem ca să mergeți la primărie și să plătiți mită pentru fiecare hârtiuță pe care o primiți.

Considerăm că este important ca locuitorii municipiului Chișinău să primească un singur mesaj: sau decideți personal care este soarta orașului Chișinău, sau pentru voi va decide altcineva. Vă invităm să vă exprimați liber opinia și dreptul fundamental.

Avem șansa să punem capăt acestui dezmăț – să votăm duminică, 19 noiembrie, pentru demisia lui Dorin Chirtoacă. După asta vor avea loc alegeri anticipate în primăvara anului 2018. De altfel, dacă nu o facem împreună cu dumneavoastră, controlul asupra primăriei va fi deținut de cei care au numit-o în funcție pe doamna Radu sau care continuă să-l șantajeze pe Chirtoacă.

Este alegerea dumneavoastră. Decideți personal sau va decide cineva pentru dumneavoastră”, a conchis Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă