PSRM

12 februarie 2019

Radu Mudreac: PSRM va desfășura inventarierea parcurilor

Partidul Socialiștilor, în noua componență a Parlamentului, intenționează să propună un proiect de modificare a Regulamentului privind gestionarea și protejarea spațiilor verzi și să desfășoare inventarierea parcurilor și a scuarelor. Despre aceasta a anunțat în cadrul conferinței de presă din 12 februarie, candidatul PSRM la funcția de deputat, în circumscripția uninominală Nr.27, Radu Mudreac.

Potrivit spuselor acestuia, în sectorul Buiucani, în apropiere de strada Nicolae Costin, există un teritoriu plantat cu copaci, dar care nu deține statutul de parc.

„Această fîșie verde a fost sădită încă în perioada sovietică, acest lucru s-a făcut în scopul consolidării terenului, deoarece aceasta se află în zona de alunecare, iar în apropiere sunt case. În pofida măsurilor luate pentru consolidarea solului, în această zonă au fost tăiați copaci, iar în apropiere au fost construite clădiri multietajate. Obiectivul nostru este de a acorda acestei zone statutul de parc, de a-l amenaja, de a planta copaci și de a crea o zonă de agrement pentru cetățeni”, a spus Radu Mudreac.

Socialistul a menționat că, în noua componență a Parlamentului, Partidul Socialiștilor va propune amendamente la Regulamentul privind gestionarea și protejarea spațiilor verzi, care vor interzice defrișarea parcurilor, scuarurilor, pădurilor; va conține o interdicție privind construcția clădirilor, chiar și cele cu un nivel; includerea tuturor parcurilor și a scuarurilor în lista obiectivelor protejate de stat; inventarierea parcurilor.

“Vom căuta investiții pentru amenajarea acestui teritoriu, pentru a crea aici un parc și o zonă de agrement. Astăzi, în sectorul Buiucani, există un singur parc amenajat, Dendrariu, însă unde intrarea este contra plată. Este important ca, locuitorii din Republica Moldova să poată duce un mod de viață sănătos, să practice sportul. Noi suntem pentru un stil de viață sănătos”, a spus socialistul.

Candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția uninominală Nr.26, Dinari Cojocaru, a reamintit celor prezenți că, locuitorii de pe strada Nicolae Costin 61, s-au plîns de nenumărate ori din cauza fisurii mari din casă. Socialiștii au sesizat toate organele competente, ale căror atribuții includ soluționarea unor astfel de probleme, dar nimeni nu a luat măsuri.

“Această fărădelege trebuie oprită, iar cei responsabili pentru tăierea copacilor în zonele verzi și cei care construiesc în aceste zone, ar trebui trași la răspundere”, a menționat Cojocaru.

Amintim, în data de 24 februarie, în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare.


 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă