PSRM

20 mai 2022

Radu Mudreac: Ministerul nu protejează agricultorii, cetățenii, nu are nicio strategie în domeniu

Securitatea alimentară a țării este pusă în pericol din cauza lipsei acțiunilor, în primul rând, a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Declarația a fost făcută de deputatul socialist, Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară la protestul organizat, vineri, de PSRM, în fața ministerului.

Deputatul a menționat că lipsa acțiunilor din partea acestui minister în condițiile majorării prețurilor la produsele de primă necesitate, pune în pericol sănătatea populației.

”Ministerul este direct responsabil de securitatea alimentare și formarea prețurilor. Trăim într-o țară agrară, unde cetățenii trebuie să fie aprovizionați cu produse ieftine și calitative, ca lumea să aibă acces la aceste produse. Ministerul nu protejează agricultorii, cetățenii, nu are nicio strategie în domeniu. Nu doresc să reglementeze prețurile, nu vin cu nicio pârghie, exportăm porumbul cu 5 lei și cumpărăm făină cu 30 de lei. Nu se poate într-o țară agrară să nu ai produse în țară. Prețurile cresc considerabil la pâine, lactate, ministerul nu a aplicat nicio pârghie să oprească creșterea. Ministerul și guvernul sunt responsabili direct de securitatea alimentară, de sănătatea oamenilor care nu au acces la produse. Nu poate fi o națiune sănătoasă dacă nu are acces la produsele de primă necesitatea. De aceea, cerem demisia acestui ministru, împreună cu tot Guvernul”, a declarat deputatul.

Mudreac a amintit și despre faptul că acutuala guvernare a respins toate inițiativele PSRM de susținere a agricultorilor și de stopare a majorării prețurilor.

Manifestanții scandează lozinci ”Guvernul în demisie”, ”Prețurile reglementate de stat”, ”Nu majorării prețurilor”. Protestatarii susțin că le-a ajuns cuțitul la os, în fiecare zi prețurile cresc și în primul rând la produsele de primă necesitate, precum este pâinea, lactatele, legumele, carnea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă